Σεμινάρια

Η ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ σας καλεί στο Νέο Κύκλο Σεμιναρίων αγροτικής επιχειρηματικότητας: ΆΝΟΙΞΗ 2018 .
Δηλώστε συμμετοχή άμεσα -Περιορισμένος αριθμός θέσεων Τ. 6977 239 066

Τόπος Υλοποίησης : Γέρακας Αττικής -Θεσσαλονίκης 35 -1ος όροφος . Βρείτε μας στο χάρτη

Χρόνος : Κάθε Σάββατο Μεσημέρι απο 12:00- 16:00

Κόστος Συμμετοχής : 50 Ευρώ με ΦΠΑ -Το Σάββατο 31-03-2018 δωρεάν συμμετοχή . Προσφορά γνωριμίας .

Πρόγραμμα Σεμιναρίων τριμήνου : Εκτυπώστε το Πρόγραμμα μας εδώ .ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ- ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Επικοινωνία με ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ -Δήλωση Συμμετοχής : Τ. 6977 239 066, ecogrev @ gmail.com

Εισηγητής : Παπακωνσταντίνου Δημήτριος Γεωπόνος Επιστήμης τροφίμων ΓΠΑ ,Μελετητής – Εκπαιδευτής Ενηλίκων: Μητρώο ΕΟΠΠΕΠ/ΕΦΕΤ /ΙΕΚ /Σχολεία Β Ευκαιρίας/ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε το επενδυτικό σας σχέδιο ,για να το μορφοποιήσουμε σε προϊόν

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΑΝΟΙΞΗ 2018
  • Φυσικά Καλλυντικά :
  • Σάββατο 31-03-2018 – Δωρεάν είσοδος -Open day 12-16:00

    Θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης
    Επιλογή και στήσιμο του χώρου
    Απαιτήσεις για το Σύστημα – Διαδικασίες /Αρχεία
    Απαιτήσεις για την Εγκατάσταση και τον εξοπλισμό
    Απαιτήσεις αδειοδότησης
    Στοιχεία Φακέλου Πληροφοριών προϊόντος /αρχεία
    Δήλωση Συμμόρφωσης με GMP- ISO 22716:2007

    Σαπούνι ψυχρής μεθόδου
    Βότανα για καλλυντική χρήση
    Α ΄ ύλες –Αρχείο εγκεκριμένων προμηθευτών
    Εξοπλισμός εργαστηρίου
    Business Plan

    Εργαστηριακή Παρασκευή σαπουνιού

    Ενυδατική κρέμα (w/O)
    Βασικές αρχές παρασκευής καλλυντικών

    Επιλέγοντας γαλακτωματοποιητή –τι να γνωρίζω ;

    Μελέτη Συνταγής ενυδατικής κρέμας
    Μελέτη Συνταγής κηραλοιφών
    Μελέτη συνταγής

    ελιες

  • “Ελιές για εξαγωγή “
  • Σάββατο 16 -04-2018 , ώρα 12-16:00

    Θεσμικό πλαίσιο Μονάδας τυποποίησης ελιάς
    Επιλογή και στήσιμο του χώρου της μονάδας
    Βήματα αδειοδότησης .
    Γνωστοποίηση της δραστηριότητας
    Υγειονομικές απαιτήσεις
    Προδιαγραφές ποιότητας
    Πιστοποιητικό καταλληλότητας για εξαγωγή .
    Ένταξη σε Επιδοτούμενα Προγράμματα ΠΑΑ 14-20 .
    Τεχνική περιγραφή σταδίων παραγωγής
    Διάγραμμα ροής της μονάδας
    Ελιές ΠΟΠ &ΠΓΕ Ελιές Βιολογικές
    Μελέτη HACCP
    Εγκατάσταση του Συστήματος HACCP .
    Προαπαιτούμενα
    Διαδικασίες και Αρχεία
    Επιθεώρηση του Συστήματος
    Φύλλο Ελέγχου HACCP .

    οκ

  • Μέλι για εξαγωγή
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 21/04/18 ώρα 12-16:00

    Κατηγορίες μελιού .
    Το μέλι ως τρόφιμο- Ποιοτικά κριτήρια
    χαρακτηριστικά του μελιού – ΚΤΠ
    φυσικές ιδιότητες του μελιού
    Ετικέτα μελιού
    Τεχνικές προδιαγραφές
    Ταυτοποίηση μελιού
    Βιολογική εκτροφή μελισσών
    HACCP σε Μονάδα Τυποποίησης μελιού
    Προδιαγραφές μελιού
    Αρχείο προμηθευτών και Α΄& Β’ υλών
    Αρχείο Κρίσιμων Σημείων ελέγχου
    Αρχείο αναλύσεων
    Αρχείο ατομικής υγιεινής
    Αρχείο προγράμματος καθαριότητας και απολύμανσης
    Αρχείο απεντόμωσης
    Αρχείο συντήρησης εξοπλισμού
    Αρχείο εκπαίδευσης
    Επαλήθευση του Συστήματος
    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

    ε1

  • Λάδι για εξαγωγή
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 28/04/2018 & Σάββατο 23-06-2018 ώρα 12-16:00

    Νομοθεσία και Ορισμοί
    Ετικέτα ελαιολάδου
    Ελαιόλαδο με Πολυφαινόλες
    Παρθένα Ελαιόλαδα ψυχρής έκθλιψης
    Ελαιόλαδο ΠΟΠ –Ολοκληρωμένης /GLOBALGAP
    /με αποτύπωμα άνθρακα/ με Κοσέρ /Με Χαλάλ
    Βιολογικό Ελαιόλαδο
    Λάδια απόσμησης
    Κριτήρια Ποιότητας
    Πιστοποίηση Ποιότητας
    Οργανοληπτική αξιολόγηση.
    Ελληνικό Σήμα για το ελαιόλαδο

    Οδηγός ορθών πρακτικών για Extra Παρθένο ελαιόλαδο
    Στην εγκατάσταση του ελαιώνα
    Στην παραλαβή στο ελαιουργείο
    Στην μάλαξη
    Στον διαχωριστήρα
    Στην αποθήκευση
    Αδειοδότηση Μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου -HACCP /ISO 22000:2005
    Επιλογή και στήσιμο του χώρου
    Μηχανολογικός Εξοπλισμός
    Γνωστοποίηση της δραστηριότητας
    Υγειονομικές απαιτήσεις
    Ιχνηλασιμότητα- Εντολή παραγωγής
    Διάγραμμα ροής
    Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος
    Φύλλο ελέγχου του Συστήματος

    e23

  • Αιγοπρόβατα –
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 05/05/2018 ώρα 12-16:00

    Βασικές έννοιες για κτηνοτρόφους
    ΟΣΔΕ-Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης –Πύλες ΟΣΔΕ
    Ενισχύσεις για κτηνοτρόφους
    Μητρώο Κτηνοτροφικής -ΔΑΟΚ –ΥΠΑΑΤ
    Μητρώο αγροτών –ΚΕΠΠΥΕΛ -ΟΠΕΚΕΠΕ
    Ενεργός γεωργός – Νέος Γεωργός –Τυπική απόδοση
    Επιχειρηματικό σχέδιο- Σχέδιο Βελτίωσης
    Επιλέξιμες δαπάνες για ποιμνιοστάσιο
    Υποχρεώσεις ως παραγωγός γάλακτος

    Οδηγός ίδρυσης Κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων
    Επιλέγοντας την τοποθεσία του ποιμνιοστασίου
    Επιλέγοντας τύπο ποιμνιοστασίου & Αμελκτηρίου
    Σύνδεση με δίκτυα
    Επιλέγοντας την φυλή των ζώων
    Επιλέξιμοι βοσκότοποι
    Πίνακας υπολογισμού : Ζωοτροφών , παραγωγής γάλακτος και κρέατος

    Αδειοδότηση του ποιμνιοστασίου
    Πρόχειρα καταλύματα
    Προεγκεκριμένου τύπου /από ΥΠΑΑΤ
    Με έγκριση του τύπου /Μεταλλική κατασκευή
    Με Οικοδομική άδεια /Συμβατικά ποιμνιοστάσια

    Μελέτη Γεωπόνου
    Έγκριση Διάθεσης αποβλήτων

    Ζωοτεχνικά Στοιχεία
    Χώροι του ποιμνιοστασίου
    Στοιχεία Υγιεινής και φροντίδες
    Κατάρτιση Σιτηρεσίου και διατροφή
    Αναπαραγωγική διαδικασία
    Σήμανση
    Συμπληρώνοντας ορθά το Μητρώο της Εκμετάλλευσης

    e34

  • ΠΟΠ τυριά & Γιαούρτι
  • , ΣΑΒΒΑΤΟ 12/05/2018 ωρα 12-16:00

    Ίδρυση Μικρού εργαστηρίου Γαλακτοκομικών χαμηλής όχλησης
    Επιλογή και στήσιμο του χώρου
    Αδειοδότηση του εργαστηρίου
    Πίνακας Μηχανολογικού Εξοπλισμού
    Διάγραμμα ροής φέτας
    Διάγραμμα ροής σκληρών τυριών
    Διάγραμμα Ροής Γιαούρτης
    Υγειονομικές απαιτήσεις
    Απαιτήσεις ως μεταποιητής γάλακτος
    Τεχνική περιγραφή των σταδίων παραγωγής

    HACCP –ορθή Υγιεινή πρακτική
    Εγκατάσταση του Συστήματος HACCP
    Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος HACCP
    Προδιαγραφές τελικών προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ

    Φύλλο ελέγχου HACCP .
    Ίδρυση Γαλακτοπωλείου
    Οικοτεχνία ΚΗΜΟ /Γαλακτοκομικών
    Γνωστοποίηση Δραστηριότητας
    Αδειοδότηση Γαλακτοπωλείου
    Εργαστηριακή παρασκευή
    Παρασκευή σκληρού τυριού

    e333

  • Ζυμαρικά
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 19/05/2018 ώρα 12-16:00

    Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας /ΚΗΜΟ
    Επιλέγοντας την τοποθεσία του εργαστηρίου
    Επιλέγοντας τον Μηχανολογικό εξοπλισμό
    Γνωστοποίηση της Δραστηριότητας
    Υγειονομικές απαιτήσεις
    Τεχνικός φάκελος προϊόντος
    Προδιαγραφές τελικών προϊόντων
    Προδιαγραφές Α΄& Β΄υλών
    Τεχνική περιγραφή των σταδίων παραγωγής Ζυμαρικών
    Ετικέτα
    Απαιτήσεις του συστήματος HACCP για Ζυμαρικά
    Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος

    ert

  • Αιθέρια έλαια
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 02/06/2018 & Σάββατο 30-06-2018 ώρα 12-16:00

    Μέθοδοι παραλαβής αιθερίων ελαίων
    Απόσταξη με νερό
    Απόσταξη με νερό και ατμούς
    Απόσταξη με ατμούς
    Διάρκεια της απόσταξης
    Με εκχύλιση με πτητικούς διαλύτες
    Με εκχύλιση με ψυχρό λίπος
    Νομοθεσία της Ε.Ε για τα Βότανα
    Παραδοσιακό φάρμακο φυτικής προέλευσης
    Συμπλήρωμα διατροφής
    Μονογραφίες φυτικών δρογών / ΕΜΑ –Ευρ.Οργαν.Φαρμάκων
    Ποιοτικός έλεγχος των προς εξαγωγή αρωματικών φυτών
    Αιθέρια έλαια –Τεχνικά στοιχεία
    Σύσταση των αιθερίων ελαίων
    Αποδόσεις σε αιθέρια έλαια
    Συνθήκες συντήρησης
    Φυσικο -χημικές σταθερές
    Αιθέρια έλαια καθορισμένου Χημειότυπου
    Χρήσεις στα φυσικά καλλυντικά
    Μηχανολογικός Εξοπλισμός αποστακτηρίου
    Βεβαίωση καταλληλότητας εξοπλισμού
    Προμηθευτές εξοπλισμού
    Μικρά Αποστακτήρια στην Ελλάδα
    Ενισχύσεις και Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 στον κλάδο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
    Οικονομικά στοιχεία καλλιεργειών αρωματικών φυτών

    Οδηγός καλλιέργειας Βιομηχανικής κάνναβης .
    Καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης
    επιλογή ποικιλίας
    Χρήσεις
    έλεγχος καλλιέργειας

    r3

    rrrt

  • Θεραπευτική Κηπουρική
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 09/06/2018

    ώρα 12-16:00 Κόστος συμμετοχής : 20 € με ΦΠΑ
    Μαθήματα Οικολογικής σοφίας από ένα κήπο
    Η προετοιμασία είναι το πάν
    Η ισορροπία είναι το κλειδί
    Η υπομονή είναι αρετή
    Καλλιεργείστε την ποικιλομορφία /κλαδέψτε το περιττό
    Μη μένετε πολύ σε ένα μέρος / αμειψισπορά και αγρανάπαυση
    Εξαλείψτε τα παράσιτα
    Στηρίξτε ότι αγαπάτε /Με υποστήλωση και φροντίδα
    Σεβασμός στο κύκλο της Ζωής που αντανακλάται στη σοδειά
    Ανακαλύψτε την σιωπή του Χειμώνα

    Οδηγός Κηπουρικής
    Προγραμματισμός Λαχανόκηπου
    Χειμερινά λαχανικά
    Ανοιξιάτικα λαχανικά

    hhy

    Το κόστος συμμετοχής για κάθε Σεμινάριο είναι
    50 € με ΦΠΑ

  • Απαιτείται Δήλωση συμμετοχής
  • στο Τ. 6977 239 066 Τ. 210 3457184
    ecogrev@gmail.com