Ημερίδα για Ελαιόλαδο

oilΕκδήλωση με θέμα «Aνοιχτός Διάλογος για το Ελληνικό Ελαιόλαδο», διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου – ΕΔΟΕ, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 από 9.00 πμ έως 7.30 μμ στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.


Η ελαιοκομική περίοδος που ολοκληρώθηκε, αλλά και η προσεχής που αναμένεται, χαρακτηρίζονται από όλους τους δραστηριοποιούμενους με το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα δύσκολες. Η μείωση των τιμών στην Ισπανία, λόγω και της αναμενόμενης υπερπαραγωγής σε όλες τις μεσογειακές χώρες, η πίεση για την λήψη έκτακτων μέτρων λόγω της διατάραξης της αγοράς, η ανισορροπία της αγοράς από την προβλεπόμενη υπερπροσφορά κ.λπ., αποτελούν προβλήματα που καθιστούν αναγκαία την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για ένα προϊόν το οποίο χαρακτηρίζεται από όλους στη χώρα μας ως εθνικό, ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως τέτοιο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συνδιαμόρφωση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την ελαιοκομία και το ελαιόλαδο, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων όλου του ελαιοκομικού τομέα και την πρόταση λύσεων και δράσεων για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Στην Ημερίδα – Συνέδριο, θα έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν προβλήματα αλλά κυρίως να προτείνουν λύσεις, στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, οργανισμών, δημόσιων υπηρεσιών & φορέων, όλοι οι συνεταιριστικοί και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, σωματεία και οργανώσεις του τομέα, τα κλαδικά περιοδικά, εφημερίδες κ.λπ., καθώς και μεμονωμένοι ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, πυρηνελαιουργοί, τυποποιητές ελαιολάδου, διακινητές, εξαγωγείς, επιστήμονες, εστιάτορες, καταναλωτές κλπ.

Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δωρεάν και θα λάβουν το λόγο όσοι (εκπρόσωποι φορέων, συνεταιρισμών ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα) δηλώσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου την πρόθεσή τους να τοποθετηθούν με πεντάλεπτη παρέμβασή τους, σε όποια από τις ενότητες της Ημερίδας επιθυμούν, στο τηλέφωνο 2103238315.

Το έντονο ενδιαφέρον που έχει ήδη καταγραφεί επιβεβαιώνει την αναμενόμενη σημαντική συμμετοχή, ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προτάσεων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί η συμπυκνωμένη εμπειρία και η γνώση των συμμετεχόντων, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα και υπηρετούν τα προϊόντα του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9.00 – 9.30 Προσέλευση – εγγραφές

9.30 – 10.15 Χαιρετισμοί επισήμων

Α΄ ΜΕΡΟΣ

10.15 – 11.00 Ομιλία Προέδρου ΕΔΟΕ κ. Εμμ. Γιαννούλη
Ομιλίες εκπροσώπων Φορέων -Μελών ΕΔΟΕ (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΑΣΟΕΕ, ΠΑΣΕΛ, ΣΠΕΛ, ΣΕΒΙΤΕΛ)

11.00 – 12.00 Πάνελ: Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Τοποθετήσεις 5΄ από εγγεγραμμένους ομιλητές

12.00 – 13.00 Ελαιοκαλλιέργεια – πρωτογενής παραγωγή

13.00 – 14.00 Ελαιοτριβείο- τυποποίηση

14.00 – 14.30 Διάλειμμα

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Τοποθετήσεις 5΄από εγγεγραμμένους ομιλητές

14.30 – 15.30 Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου

15.30 – 16.30 Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι

16.30 – 17.30 Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση

17.30 – 18.30 Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση

Δ΄ ΜΕΡΟΣ

18.30 – 19.30 Ερωτήσεις – Συμπεράσματα

Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δωρεάν και θα λάβουν το λόγο όσοι (εκπρόσωποι φορέων, συνεταιρισμών ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα) δηλώσουν μέχρι τις 14 Ιουνίου την πρόθεσή τους να τοποθετηθούν με πεντάλεπτη παρέμβασή τους, σε όποια από τις ενότητες της Ημερίδας επιθυμούν, στο e-mai linfo@edoee.gr.

Αφήστε μια απάντηση