Σεμινάριο για την Αλόη στην Καλλιθέα του ΠΑ.ΣΩ.Β.Α

Ακούσαμε ότι από το 1959 ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FΑΟ) άνοιξε το δρόμο για την ευρύτερη χρήση και διάδοσή της αλόης , επικυρώνοντας και επίσημα τις ευεργετικές της ιδιότητες.
Το καταπληκτικό αυτό φυτό μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες δερματικές, ενώ βρίσκεται ακόμη στα ερευνητικά εργαστήρια, με τους ειδικούς να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες θεραπευτικές χρήσεις.
….03-06-2018 ΠΑ.ΣΩ.Β.Α (φωτό)…..
Η συνάδελφος κ. Καπαράκου Ελευθερία ΓΠΑ-MSc Επιστ.Τροφίμων εστίασε στην χρήση της αλόης ως τρόφιμο και ως Συμπλήρωμα διατροφής .
Φιλτράροντας το gel αλόης δύο φορές μηδενίζεται η παρουσία της Αλοϊνης (ανθρακινόνη) σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα .
Τα όρια του χυμού σε αλοϊνη είναι ≤ 0,1 mg/lit ή ppm

διακρίνουμε τις χρήσεις : για χυμό λεπτόρευστο –για χυμό παχύρευστο – για ενισχυτικό της γεύσης
Τα όρια για καλλυντική χρήση είναι 20-50 ppm
περισσότερα εδώ 03-06-2018. Aloe vera στο Δημαρχείο Καλλιθέας

Διαβάστε εδω την Μονογραφία του Ε.Μ.Α για την Αλόη WC500225529

Αφήστε μια απάντηση