ΠΑΑ 2014-2020: πιθανή έγκριση απο Ε.Ε τον Μάρτιο 2015!!!!

Περίπου τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από το ΥπΑΑΤ – η έγκριση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει κατατεθεί από το καλοκαίρι στην Κομισιόν. Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως μας αναφέρουν από το ΥπΑΑΤ δεν είναι άλλος από τον όγκο των προγραμμάτων που έχουν κατατεθεί ενώ πολλές είναι και οι παρατηρήσεις από πλευράς Κομισιόν για θέματα που άπτονται περιβαλλοντικών ζητημάτων.!!!

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά στο τελευταίο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. που ολοκληρώθηκε χθες ζήτησε την παράταση εφαρμογής του Αλέξανδρου Μπαλταντζή για ένα ακόμα χρόνο.

Επίσης η Πολωνία με μια ομάδα χωρών ζητά την παράταση των παλιών προγραμμάτων για ένα εξάμηνο.

Σημειώνεται πως το αίτημα της χώρας μας υποστηρίχθηκε από την Πολωνία, η οποία και το παρουσίασε στο Συμβούλιο, καθώς και από τις αντιπροσωπείες της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας.

Σημειώνεται πως το αίτημα της Πολωνίας υποστηρίχθηκε και από την χώρα μας καθώς και από τις αντιπροσωπείες της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας.

Η περίοδος προγραμματισμού για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 κανονικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, οι αντιπροσωπείες που προαναφέραμε τόνισαν ότι η προθεσμία αυτή θα πρέπει να αναβληθεί για έξι μήνες προκειμένου να καταστεί δυνατή η πλήρης και αποτελεσματική χρήση των πόρων στα κράτη μέλη, ιδίως εκείνων που πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και εκείνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Leader.

Πηγη: Αγροτυπος /17-12-2014

Συνέδριο του ΥπΑΑΤ με θέμα το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το 2020

Με αλλαγές το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ σήμερα στην Ολομέλεια προς ψήφιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *