Ερωτημα: Μπορώ τώρα να πουλώ χύμα κρασί νόμιμα !

zaxaroula
Ερώτημα: Θελω ν α πουλήσω χυμα κρασι εχω αμπελια και ειμαι αγροτης φετος με τα βιβλια εσοδων εξοδων θα κοβω τιμολογιο αρα μπορω να πουλαω κρασι?
gkrinos1@otenet.gr

Απάντηση Γεωπόνου 06/07/2014.
Σήμερα που μιλάμε δεν μπορείς ακόμη να πουλάς χύμα κρασί .. δεν είσαι νόμιμος .
OXI ! προς το παρόν δεν μπορείς να πουλάς χύμα κρασί ,δίχως να έχεις τον αντίστοιχο ΚΑΔ για μεταποίηση από την εφορία :ΚΑΔ 11.02.12 « παραγωγή οίνου από νωπά σταφύλια .. » που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις ως ασφάλεια ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) πέρα από τον ΟΓΑ !!!
ΝΑΙ! και μετά απορούμε γιατί κατέρρευσε η παραγωγική μας βάση !

Είμαστε σε αναμονή έκδοσης μια πολύ σημαντικής Κ ΥΑ με λεπτομέρειες για την οικοτεχνία και το ΚΗΜΟ- ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ όπου με μια μόνο άδεια και με την ιδιότητα του αγρότη θα μπορείς να παράγεις να μεταποιείς και να πουλάς αυτά που παράγεις(μόνο ότι παράγεις ) …εφόσον είσαι αγρότης εγγεγραμμένος στο Μητρώο αγροτών και στο ΚΗΜΟ …..αλλά αργήσαμε πολύ….με τις άλλαγές στο ΥΠΑΑΤ πήγαμε πίσω ..την απώλεια του Τσαυτάρη από το ΥΠΑΑΤ …θα την καταλάβουμε με την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ ! Αν και προσωπικά περίμενα περισσότερα από τον κ.Τσαυτάρη τον ήθελα ακόμη πιο μαχητικό και με μονο μια άδεια να λειτουργεί το πολυλειτουργικό αγρόκτημα ..δίχως να υποχωρήσει στις πιέσεις του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και να χρειάζεται για την εστίαση και την διαμονή να αδειοδοτεί κι αυτό …!!
Ο πρώην ΥΠΑΑΤ κ.Τσαυτάρης Αθ. Είχε έτοιμες (3) τρείς ΚΥΑ για υπογραφή τον Ιούλιο 2014 .Αφορούσαν την Οικοτεχνία και την έναρξη του ΚΗΜΟ ,τα Πολυλειτουργικά αγροκτήματα και τις Αγορές Αγροτών (Farmer markets)
Μόλις εκδοθούν οι (3) ΚΥΑ τότε θα μπορείς αφού εγγραφείς στο Μητρώο αγροτών και στο ΚΗΜΟ να μεταποιείς την παραγωγή σου και να την πουλάς με την ιδιότητα του αγρότη … σαν κρασί χύμα ..

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ- ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ
χρηματοδοτηστε τα επενδυτικά σας σχέδια και υλοποιήστε τα
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος :Γεωπόνος Σύμβουλος- Μελέτες (6977239066) ecogrev@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση