Μητρώο Αγρ.Συνεταιρισμών ανοικτό μέχρι 30-9-2013 για καταγραφή

Ανοίγει ξανά η ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την καταγραφή των Συνεταιρισμών στο Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων ή Μητρώο ΣΑΟ, που συστάθηκε με το νόμο 4015.

Στο Μητρώο θα πρέπει να γραφούν όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι Ενώσεις των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών, μέσω ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων αιτήσεών τους.
Όταν ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή θα ανοίξει η βάση δεδομένων για την καταγραφή.
Το μητρώο θα είναι ανοικτό μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός κ. Τσαυτάρης, όσοι συνεταιρισμοί δεν καταγραφούν στο μητρώο τότε αυτομάτως θα θεωρηθούν ανενεργοί.
Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι από το ΥπΑΑΤ, όσοι συνεταιρισμοί καταγράφηκαν στο μητρώο κατά την προηγούμενη καταγραφή όταν δόθηκε «σιωπηρή παράταση» και πήραν αριθμό πρωτοκόλλου θεωρούνται καταγεγραμμένοι.

Για την επαναλειτουργία της Ψηφιακής Υπηρεσίας για το Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με αυτή οι ήδη οριστικοποιημένοι χρήστες του (εγγεγραμμένοι Α.Σ.) θα πρέπέι να συμπληρώσουν – τροποποιήσουν την αίτηση πρώτης εγγραφής με την ενημέρωση των πεδίων της και να υποβάλλουν τα στοιχεία – αρχεία pdf έως τις 31.12.2013.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι νέοι χρήστες (μη εγγεγραμμένοι Α.Σ.) θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμούς χρηστών, να υποβάλουν αίτηση πρώτης εγγραφής με την συμπλήρωση των πεδίων της έως τις 30.09.2013 και να υποβάλλουν τα στοιχεία-αρχεία pdf έως τις 31.12.2013

Αφήστε μια απάντηση