1ο Φεστιβάλ «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα»

1ο Φεστιβάλ «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα».
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας, το 1ο Φεστιβάλ «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα», στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2012, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η υλοποίηση τοπικών εκδηλώσεων για την προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών τοπικών διατροφικών προϊόντων των περιοχών συνεργασίας (Οροπέδιο Λασιθίου, Σητεία, Χίος, Τρόοδος), αναδεικνύοντας τη υψηλή ποιότητα των προϊόντων αυτών προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Τα τοπικά διατροφικά προϊόντα που προβάλλονται μέσα από το έργο ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ και θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ είναι:

Για την περιοχή της Σητείας: ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα.

Για την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου: πατάτα, παραδοσιακά αλλαντικά, τυροκομικά προϊόντα, νωπά κηπευτικά, βότανα, φρούτα.

Για την περιοχή της Χίου: μαστίχα, τυροκομικά προϊόντα, μανταρίνι, ούζο, λικέρ, κρασί, αρωματικά φυτά, γλυκά, μέλι, χειροποίητα ζυμαρικά.

Για την περιοχή των Κοινοτήτων Τροόδους Κύπρου: παραδοσιακά αλλαντικά, κουμανταρία, ροδόσταγμα, σιουσιούκος, βότανα, μέλι, γλυκά, μαρμελάδες.

Όλα τα προϊόντα είναι τυποποιημένα, εμπορεύσιμα, εξαγώγιμα και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, έχοντας λάβει πλήθος βραβείων, διακρίσεων και πιστοποιήσεων.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά ποσοστό 20% στο Πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013.

ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση