Πολιτικοί στο παράλληλο ελληνικό σύμπαν

Πολιτικοί στο παράλληλο ελληνικό σύμπαν.

Βάσω Κιντή, Τα Νέα, 30/06/2012

Μας φλόμωσαν προεκλογικά με την επαναδιαπραγμάτευση του επάρατου Μνημονίου, παραπλανώντας εν γνώσει τους, και τώρα, το ίδιο επιπόλαια και αμέριμνα, αφήνουν το μπαλόνι των λόγων τους να ξεφουσκώσει σε μια αναιμική επικαιροποίηση που προβλεπόταν έτσι και αλλιώς

Αυτά που γράφουν δεν τα εννοούν ή δεν τα καταλαβαίνουν. Υπόσχονται σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο όταν οι προτάσεις τους παρατείνουν την εξάρτηση και όταν το ίδιο το Μνημόνιο δεν είναι παρά μια συμφωνία σταδιακής απαγκίστρωσης από αυτό. Λένε ό,τι θέλει ν’ ακούσει κατά περίπτωση το ακροατήριό τους, χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες, παρά μόνο γι’ αυτές που τους αφορούν. Λόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού, προπέτασμα καπνού για να μην φαίνεται η ένδεια, η ανικανότητα, η φοβία, η έλλειψη βούλησης να γίνει η δουλειά. Γι’ αυτό και πρότειναν να πηγαίνουν όλοι μαζί στην Ευρώπη μην ξεχωρίσει κάποιος, μην αυτονομηθεί. Χεράκι χεράκι, σαν νήπια που διστάζουν να κάνουν το δικό τους αποφασιστικό βήμα.

Μετά το επιβεβλημένο και τολμηρό βήμα της συγκυβέρνησης, αμηχανία και επιστροφή στα παλαιά

Κάτω, λοιπόν, τα μνημόνια ό,τι κι αν λένε αυτά. Αυτό πουλάει, αυτό βγάζει η αντιπολίτευση στην αγορά χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς συναίσθηση καθήκοντος.

 

Πότε θα απαλλαγούμε από αυτή την ανούσια φλυαρία, αυτή την υποκρισία, την αβελτηρία, τη συνειδητή παραπλάνηση; Πότε θα έχουμε μπροστά μας σχέδια που διαβάζουν το πρόβλημα και επιχειρούν να το λύσουν αντί για σχέδια που κλείνοντάς μας το μάτι μάς οδηγούν στην τυφλή σύγκρουση; Οι λίγοι σοβαροί στην κυβέρνηση ας μας δώσουν ελπίδα, ας αντισταθούν στον πολτό και στη δίνη του, οδηγώντας το σκάφος μακριά από την τρικυμία σε πιο ήρεμα νερά.

Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο  στην     ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Αφήστε μια απάντηση