Ναι Μπορούμε ..

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 € στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δις €. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισ για 4 χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. Τα Ελληνικά προϊόντα έχουν BARCODE που αρχίζει από 520. Μπορούμε (από τον Θανάση).

Τα τρία πρώτα νούμερα ενός GS1 κωδικού (barcode) προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός, για λογαριασμό της κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης, που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα που διακινεί, π.χ. για την Ελλάδα 520-521, για την Γαλλία 300-379 κ.ο.κ.

Αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα. Υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική όμως επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και προϊόντα που γίνονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509 Ηνωμένου Βασιλείου. www.gs1greece.org,

Α.Σιαράβας, 210 8174420

 

Αφήστε μια απάντηση