Η έννοια του αποκλεισμού υπάρχει εσωτερικά και στα μυαλά των ανθρώπων

Αποκλεισμένος στο χωριό εδώ και μήνες  με  μια άλλη υπαρξιακή προσέγγιση  ξαναδιαβάζω παλιά πολιτικά (μου)  κείμενα αναζητώντας μέσα   το δικό μου σύστημα αξιών  ,την ηθική κλίμακα  εκέινη σύμφωνα με την οπόια  θα  διαμορφώσω  τις ηθικές επιλογές  και συμπεριφορές .

Βρίσκομαι μπροστά σε μα εσωτερική επανάσταση . Το πρώτο βήμα σ αυτή την κατεύθυνση είναι η απελευθέρωση απο τους φόβους ,τα αισθήματα ενοχής ,τις νευρώσεις τις προκαταλήψεις που οφέιλονται στην εκπαίδευση και στην εξάρτηση απο την παραδοσιακή  σχολική κουλτούρα .

Το δεύτερο βήμα είναι η ανάπτυξη μια μορφής αυτοπειθαρχίας που μου επιτρέπει να αναπτυξω  τις ιδιότητες ενος συνειδητού και προσεχτικού νού : την συναίσθηση και την προσοχή .
Το τρίτο και τολμηρότερο  βήμα είναι εκέινο που με οδηγει να απαλλαγώ  απο το εγώ και να υιοθετησω μια παγκόσμια αντίληψη για την ανθρώπνη υπαρξη .Το εγω να γίνει μέρος του Συνόλου και να μπορέι να κολυμπά ελέυθερα στη θάλασσα της πολυπολιτισμικότητας των πολλαπλών ταυτοτήτων .
Η  επιθυμία της συνεργασίας ,ο σεβασμός του διαφορετικού ,η ευελιξία της σκέψης και της δράσης όπως  και η αναζήτηση της αρμονίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης  να παραγκωνίσουν τη βία τον ανταγωνισμό την  απληστία και την θέληση για έλεγχο .
Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό   να δημιουργήσω γύρω μου ενα σταθερό δίκτυο φίλίας  με πρόσωπα  και να διατηρήσω ζωντανές τις σχέσεις με τις ομάδες εργασίας με τις οποίες έχω  κοινά πολλά  στοιχεία .

Όσο ξεριζωμένος ,αποκομένος κι αν νοιώθω,   όσο πλάνητας  κι αν είμαι χρειάζεται να διαθέτω ενα σταθερο σημείο αναφοράς μεσα στη περιπλανησή μου .

Το καταφύγιό μου είναι ο τόπος καταγωγής το  σπιτι στο χωριό μου ,εδω σ αυτή τη φιλική γωνιά ανακτώ τις δυναμεις μου αποκρυσταλλώνω τις ιδέες μου ,κανω τον απολογισμό μου και ανανεώνω την ταυτότητά μου .

Αγαπητοί αναγνώστες μέθυσα με φτηνό  κρασί απόψε και θέλω να μοιραστω   σκέψεις για τον αποκλεισμό  μαζί σας ,εδω απο το επαρχιακό καφενείο του χωριού 
Πές πές απο τους στεναγμούς κάτι  καλό βγαίνει .

Ολόκληρο  το  πολιτικό κέιμενο  εδω :Προσεγγίζοντας τον αποκλεισμό και τις εθνικές φοβίες

 

Αφήστε μια απάντηση