Οι επαγγελματίες των Μεγάρων στην Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης

Οι επαγγελματίες των Μεγάρων
στην Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων-ΔΗΚΕΔΗΜ, τους τοπικούς φορείς της πόλης και τους πολίτες, προσκαλεί στην πολυεκδήλωση «Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης -ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ», 10-13 Σεπ 2009, στην είσοδο της πόλης στα Μέγαρα Αττικής.
Στην πολυεκδήλωση ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ οι τοπικοί φορείς των Μεγάρων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν με την τεχνική υποστήριξη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, ενισχύοντας και προβάλλοντας την τοπική ταυτότητα της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Παμμεγαρικός Αγροτικός Σύλλογος, το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγάρων, η Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Χορός της Τράτας», η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Α.Ο.Κούρος», ο Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό & την Ειρήνη, ο Μουσικός Όμιλος Μεγάρων και πολλοί άλλοι.
Η πολυεκδήλωση προετοιμάζεται να υποδεχθεί πλήθος επισκεπτών κυρίως από την αστική περιοχή της Αττικής, σχεδιάζεται δε η φιλοξενία 70 εκθεσιακών περιπτέρων για την προβολή και την προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τεχνημάτων. Επίσης οργανώνεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των επισκεπτών και την πλαισίωση της έκθεσης.
Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Μεγάρων κ. Κων. Παπαγιάννης, δήλωσε ότι η πρώτη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης προσδοκά να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους τοπικούς παραγωγούς-συντελεστές της τοπικής ανάπτυξης να συνεργασθούν, να φέρει σε μεγαλύτερη επαφή τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών με την τοπική & την τουριστική αγορά αλλά και να τονίσει τον δυναμισμό της ΓΗΣ των ΜΕΓΑΡΩΝ στους συμπολίτες καθώς και στους επισκέπτες των Μεγάρων το τετραήμερο 10, 11, 12 & 13 Σεπ 2009.
Η έκθεση θα γίνει στα Πευκάκια, από την είσοδο της πόλης (φόρος) έως τον Μουσικό Όμιλο. Εκεί θα στηθούν τα περίπτερα στη μέση του δρόμου ο οποίος για 4 ημέρες θα είναι κλειστός και όλος ο χώρος μέσα στα πευκάκια θα αξιοποιηθεί από τοπικούς εκθέτες, ενώ το μικρό υπαίθριο θέατρο θα φιλοξενήσει τα χορευτικά και τις μουσικές εκδηλώσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες πρέπει να καταθέσουν την έντυπη δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 31-8-2009. Οι επιλογές των εκθετών γίνονται με βάση τα παρακάτω κριτήρια: Α) Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα & υπηρεσίες, Β) Προϊόντα χειροτεχνίας, Γ) Προϊόντα οικοτεχνίας και Δ) Εντοπιότητα (συνεκτιμάται) Για την καλύτερη προβολή και ολοκληρωμένη παρουσία τους, οι εκθέτες θα πρέπει να φροντίσουν τη διακόσμηση των περιπτέρων και την προβολή των προϊόντων τους με φυσικά υλικά. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης για όλους είναι κάθε ημέρα 18:00-22:00.
Στην Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης-ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και μεταποιητές με παραδοσιακά-φημισμένα τοπικά τυποποιημένα προϊόντα (τρόφιμα και τεχνήματα), παροχείς υπηρεσιών και τοπικοί φορείς, που ενδιαφέρονται να προβληθούν στους επισκέπτες των Μεγάρων και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.
Η αφίσα της Γιορτής Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ δείχνει ακριβώς αυτόν τον πλούτο της Μεγαρικής γης με τα σταφύλια και το κρασί, τις ελιές και το λάδι, τα κελυφωτά φυστίκια, τα αυγά, και βέβαια τα οπωροκηπευτικά.
Πληροφορίες: Σωτήρης Καστάνης 6973353767, Τάσος Πανταζής 6977213581,
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Αφήστε μια απάντηση