«Εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Σχέδια Βελτίωσης, Αναπτυξιακός νόμος.

Το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου   σε ημερίδα στην Λάρισα

Την Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, στις 12:00 (μεσημέρι) στο σκεπαστό εκθεσιακό χώρο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 8ης  Πανελλήνιας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής & Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας (18-22 Μαΐου), οργανώνεται ημερίδα από τον Δήμο Λαρισαίων και την εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, με θέμα: «Το ΜΕΛΛΟΝ του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», για όποιον ενδιαφέρεται.

Οι εισηγητές θα προσεγγίσουν τους παρακάτω τέσσερεις τομείς:

  1. «Αγροτική πληροφόρηση: Εφημερίδες, Τηλεοράσεις, Διαδίκτυο. Εμπειρίες, προτάσεις» με εισηγητή τον κ. Χρήστο Αθανασιάδη, εκδότης της εφημερίδος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Έκφραση» & παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής του ASTRA TV «Θεσσαλική γη»
  2. «Ο αγροτικός τομέας το 2020» με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφο, Συνεργάτη Τεχνικών στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τ. συνεργάτη της DG X/ E.E
  3. «Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων-Αγροτουρισμός» με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, γεωπόνο-αγρότη, τ. Ευρωβουλευτή και
  4. «Εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Σχέδια Βελτίωσης, Αναπτυξιακός νόμος, κλπ» με εισηγητή τον κ. Ντίνο Μακά, γεωπόνο & συνεργάτη της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ έκφρασης 

Οι εισηγήσεις γίνεται προσπάθεια να μην αναλύουν το πώς φθάσαμε μέχρι σήμερα, ή την σημερινή κατάσταση, αλλά να στραφούν προς τις δυνατότητες, προς καλές πρακτικές που αλλού απέδωσαν και βέβαια τα εργαλεία που μπορεί να είναι διαθέσιμα για να επιτύχουμε όσους νέους στόχους τεθούν στο μέλλον.

Η Ελλάδα έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα που αν συνδυασθούν καταλλήλως θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα, είναι ο παραγωγικός αγροτικός της τομέας με τις ειδικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, είναι ο πανάρχαιος παγκοσμίως γνωστός και αναγνωρίσιμος πολιτισμός της και βέβαια οι τουριστικές υπηρεσίες ποιότητας.

Ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που μπορεί γρηγορότερα από κάθε άλλον να δημιουργήσει αξίες, εκεί που όλοι οι άλλοι τομείς ίσως μπορούν να προσθέσουν μόνο υπεραξίες, και όλοι μαζί να βοηθήσουν να ξεπερασθεί η κρίση. Άλλωστε όλοι λένε ότι η κρίση είναι κυρίως πνευματική κρίση και η αγροτική κοινωνία διαθέτει ακόμα απόθεμα πολιτιστικών και πνευματικών αξιών.

Την Κυριακή, 22/5/2011, στις 12.00, μέσα στην 8η Πανελλήνια Γεωργική-Κτηνοτροφική & Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας (Νεάπολη) θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε προτάσεις και σκέψεις για «το Μέλλον του αγροτικού Κόσμου». Πληροφορίες: κα Ελένη Αμανατίδου, 2410 627022.

Αφήστε μια απάντηση