Κτηνοτρόφοι έδεσαν και βασάνισαν μετανάστες

Κτηνοτρόφοι έδεσαν και βασάνισαν μετανάστες
Του Ηλια Kανιστρα

ΠΑΤΡΑ. Σκηνές βασανιστηρίων, με θύματα δύο οικονομικούς μετανάστες από το Μπαγκλαντές, εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Νέας Μανολάδας το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μπροστά μάλιστα στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων, οι οποίοι τελικά λύτρωσαν τους μετανάστες, ειδοποιώντας την Αστυνομία.

Ως δράστες φέρονται δύο κτηνοτρόφοι, που, όπως υποστηρίζουν, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι τους έκλεβαν ζώα. Αντί, λοιπόν, να ενημερώσουν την Αστυνομία, αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Ετσι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κρύφτηκαν στον στάβλο, περιμένοντας μήπως και πλησιάσει κάποιος για να κλέψει ζώα. Επειτα από λίγη ώρα αντελήφθησαν άγνωστα άτομα να πλησιάζουν τον στάβλο και, όπως υποστηρίζουν, προσπάθησαν να κλέψουν ζώα. Ομως, όταν επιχείρησαν να τους πλησιάσουν, οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Την επόμενη ημέρα, οι κτηνοτρόφοι πήγαν στην περιοχή, που πίστευαν ότι διέμεναν οι φερόμενοι ως δράστες των ζωοκλοπών μετανάστες, προσπαθώντας να τους εντοπίσουν. Τελικά, βρήκαν έναν άλλο οικονομικό μετανάστη και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει σε αυτούς που πίστευαν ότι είχαν διαπράξει τις κλοπές. Κάποια στιγμή και άγνωστο ακόμα πώς, εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες των ζωοκλοπών και έβαλαν σε εφαρμογή το απίστευτο σχέδιό τους.

Αρχικά, έδεσαν τους μετανάστες μεταξύ τους με ένα σχοινί και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Ομως, δεν σταμάτησαν εκεί. Με το ίδιο σχοινί τούς έδεσαν πίσω από μία δίκυκλη μηχανή και χωρίς κανένα δισταγμό μπήκαν στο κέντρο της Νέας Μανολάδας, και τους έσυραν με χαμηλή ταχύτητα για περίπου 400 μέτρα. Οι κάτοικοι που έβλεπαν όλα αυτά να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, μόλις ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Μέσα σε λίγη ώρα έφθασαν αστυνομικοί από τη Βάρδα, οι οποίοι συνέλαβαν τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες δεν φέρουν βαριά τραύματα, γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, αλλά ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Απρίλιο του 2008 είχαν σημειωθεί επεισόδια στην περιοχή της Μανολάδας, όταν οι μετανάστες που απασχολούνταν στις καλλιέργειες φράουλας, αποφάσισαν να απέχουν από την εργασία τους, ζητώντας αύξηση του μεροκάματου από τα 22 στα 30 ευρώ. Οι μετανάστες είχαν συμπλακεί με παραγωγούς, ενώ προς συμπαράστασή τους είχαν σπεύσει και μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγη: Καθημερινή διαβάστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση