ΓΕΣΑΣΕ: Απόλυτο «μπάχαλο» η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων με ευθύνη της κυβέρνησης

«Σε απόλυτο «μπάχαλο» εξελίσσεται και φέτος με ευθύνη της κυβέρνησης η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών καθώς χιλιάδες δικαιούχοι δεν περιλαμβάνονται στις λίστες, όπως παραδέχθηκε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καλώντας την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τους μη εγγεγραμμένους να υποβάλλουν ένσταση» καταγγέλλει η ΓΕΣΑΣΕ.

Επιπλέον, η Συνομοσπονδία τονίζει πως αν και ψηφίστηκε η τροπολογία για την κάλυψη του κόστους ενεργοποίησης από το κράτος, σε ορισμένους νομούς οι αγρότες καλούνται να το πληρώσουν από την τσέπη τους.

Για την ΓΕΣΑΣΕ «Η επανάληψη και φέτος του αλαλούμ με τα δικαιώματα είναι αποκαλυπτική της αδιαφορίας με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες.

Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πληρωμή, χωρίς ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις, των δικαιωμάτων όλων των αγροτών, όπως γίνεται στις άλλες κοινοτικές χώρες.

Για το λόγο αυτό αφού επιλύσει άμεσα όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται, θα πρέπει επιπλέον να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής στους δικαιούχους το αμέσως προσεχές διάστημα , συντασσόμενη με τις χώρες που έχουν υποβάλλει σχετική πρόταση στην ΕΕ».

Αφήστε μια απάντηση