Ν. 4859/2021 Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

goats
Νόμος Λιβανού Ν.4859/2021 για την αδειοδότηση Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Διαβάστε το Νόμο εδώ
«Αν ο ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής εγκατάστασης προβεί σε νομιμοποίηση των σχετικών αυθαίρετων κατασκευών μέσα σε ένα (1) έτος από την κοινοποίηση ή από τον χρόνο γνώσης με οιονδήποτε τρόπο της έκθεσης αυτοψίας, επιβάλλεται, σύμφωνα με το Τμήμα Δ’ του ν. 4495/2017, πρόστιμο ίσο με το πέντε τοις εκατό (5%) του προστίμου ανέγερσης της έκθεσης αυτοψίας και
διατήρησης από τη διαπίστωση του αυθαιρέτου έως την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας»

Ως προς το νομοσχέδιο, σε Δελτίο τύπου ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός είπε «…το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να λύσει προβλήματα και να δώσει μια μεταρρυθμιστική πνοή στην ελληνική κτηνοτροφία.»

Και υπενθύμισε ότι «… από τις 100.000 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας, μόνο οι 16.000 είναι νόμιμες. Οι υπόλοιπες, μολονότι υπάρχουν στην ελληνική ύπαιθρο, είναι αόρατες για το κράτος. Υπάρχουν αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε. Πλέον, δίνουμε τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους μας να τις νομιμοποιήσουν. Παύουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας». Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι οι κτηνοτρόφοι με τους εκπροσώπους τους στην Επιτροπή αγκάλιασαν το νομοσχέδιο.
Αναδημοσίευση από ΥΠΑΑΤ

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται με τον νέο κλιματικό νόμο

cop26Απαγόρευση της χρήσης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2030, κατάργηση της χρήσης μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος στα νησιά, υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων σε περιοχές υψηλού κλιματικού κινδύνου, διεύρυνση της Μελέτης Περιβαλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει τις επενδύσεις προκειμένου να εξετάζονται και οι κλιματικές επιπτώσεις, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπει ο νέος κλιματικός νόμος, ο οποίος θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Την ψήφιση του κλιματικού νόμου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26 στη Γλασκώβη. Continue reading

Οι Συνέπειες Της Κλιματικής Αλλαγής Στην Ελλάδα – Μια Έρευνα


Οι Συνέπειες Της Κλιματικής Αλλαγής Στην Ελλάδα ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Η ΕΕ και μαζί της η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές κατά 55% μέχρι το 2030 και στο μηδέν μέχρι το 2050. Το αν μπορεί να το πετύχει, και το αν θα την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες εξίσου αποτελεσματικά, είναι κάτι που απομένει να αποδειχτεί.
Ο βαθμός της προσαρμογής που θα χρειαστεί (και, κατά συνέπεια, το πόσο δύσκολη θα είναι) θα εξαρτηθεί από το ποιο σενάριο θα επαληθευτεί τελικά.
Θα πάμε σε έναν κόσμο ακόμα πιο ζεστό από τον σημερινό, μεν, αλλά σε βαθμό διαχειρίσιμο;
Ή μήπως -που είναι και το πιο πιθανό- σε έναν πολύ πιο ζεστό κόσμο, με πολύ πιο έντονα φαινόμενα από αυτά που βλέπουμε σήμερα γύρω μας; Continue reading

Oικολογικά σχήματα : Προτάσεις του ΥΠΑΑΤ στο Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 23-27

H εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στην ΚΑΠ 23-27
είναι οι εθνικοί στόχοι που έχουν τεθεί στα Στρατηγικά Σχέδια των κ-μ . Σύντομα θα δοθεί σε Διαβούλευση και μέχρι 31-12-2021 θα αποσταλεί το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 23-27 στην Ε.Ε
Ο Πυλώνας Ι οι άμεσες ενισχύσεις ( 1,9 Δις Ευρώ ) όπου τα 460 Εκ Ευρώ (25%) αντιστοιχούν στο καθεστώς για τα Οικολογικά Σχήματα .
Τα οικολογικά Σχήματα (eco-schemes) ειναι Περιβαλλοντικές Δράσεις εύκολα εφαρμόσιμες όπου εθελοντικά οι Γεωργοί θα δεσμεύονται όταν θα δηλώσουν το ΟΣΔΕ (Μάϊος 2023) ότι αναλαμβάνουν κάποιες απ αυτές και θα τις υλοποιήσουν με την Βοήθεια των Γεωργικών Συμβούλων .Θα δεσμεύονται μ δείκτες και ποσοτικούς στόχους . Στα 100 Ευρώ ενισχύσεις της Βασικής τα 25 θα τα λαμβάνουν μέσα απο τις Περιβαλλοντικές Δράσεις με τα Οικολογικά Σχήματα ,στη βάση δεικτών με ποσοτικούς στόχους και νούμερα .
Continue reading

Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας

H καλλιέργεια καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας θεωρείται από τις καλύτερες λύσεις για την αναδιάρθρωση όλων των προβληματικών καλλιεργειών!!

Ακόμη και του βαμβακιού λόγω τόσο της ανθεκτικότητας της στη βερτισιλλίωση στην οποία άλλες καλλιέργειες (π.χ. τομάτα, βαμβάκι) είναι ευαίσθητες όσο και του ότι με τη χρήση νέων μεθόδων καλλιέργειας, όπως η διαμόρφωση των δένδρων σε κεντρικό άξονα, μειώνεται το κόστος του παραγόμενου προϊόντος, βελτιώνεται η ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του και αυξάνονται οι στρεμματικές αποδόσεις. Continue reading

Διεθνές Συνέδριο Κλιματικής Αλλαγής: Το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα, 9 – 11 Νοεμβρίου 2021

Generation Ag Greece

Διεθνές Συνέδριο Κλιματικής Αλλαγής: Το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα, 9 – 11 Νοεμβρίου 2021

Κλιματική Αλλαγή & Αγροδιατροφικός τομέας

http://www.askjim.gr