Έρευνα: 10 επιχειρηματικές ευκαιρίες για την Ελλάδα της κρίσης

Έρευνα: 10 επιχειρηματικές ευκαιρίες για την Ελλάδα της κρίσης
Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας; Είναι ένα ερώτημα που φέρεται να απασχολεί πολλούς νέους αλλά και έμπειρους επιχειρηματίες που ψάχνουν να βρουν τη χρυσή τομή.

Απάντηση δίνει ο συμβουλευτικός επιχειρηματικός οργανισμός Global Greece, που κατέγραψε και κωδικοποίησε τις «10 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες για το 2013».

Έχοντας ως δεδομένο, πως ο ασφαλέστερος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα είναι να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς, αναλύει ιδέες που στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και τάσεις και τις προσαρμόζει στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Οι δέκα τομείς που ξεχωρίζουν είναι οι παρακάτω:

1. Εξαγωγική ανάπτυξη

Όσο η τοπική αγορά στεγνώνει από χρήματα, όσο η οικονομική δυσχέρεια εξαπλώνεται σε όλη την χώρα, τόσο οι ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσω εξαγωγών αυξάνουν. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανεκμετάλλευτες και πολλά προϊόντα με αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό. Με λίγη μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των ξένων αγοραστών και μεγαλύτερη συνεργασία παραγωγών συμπληρωματικών προϊόντων, οι εξαγωγές πολλών ελληνικών προϊόντων μπορούν να απογειωθούν.

2. Υπηρεσίες μετακίνησης και φροντίδας ηλικιωμένων

Από απλές υπηρεσίες μεταφοράς ή νοσοκόμων, έως τη φροντίδα για το φαγητό, τη φροντίδα των ρούχων, τις υπηρεσίας delivery των super market, το καθάρισμα του σπιτιού, το άνοιγμα του δικού σας «σπιτιού φροντίδας ηλικιωμένων», υπάρχουν δεκάδες εξειδικευμένες ανάγκες που ζητούν λύσεις.

3. Υπηρεσίες καθαριότητας & επισκευής

Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα χαλάνε, λερώνουν, λεκιάζουν και χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα. Και όσο τα χρήματα για εξόδους μειώνονται τόσο η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι θα τραβάει μέρος του προϋπολογισμού μας. Το ίδιο ισχύει και για βιομηχανικά κτίρια ή χώρους γραφείων. Οι τσαγκάρηδες, μοδίστρες, μαραγκοί, ταπετσιέρηδες κ.α. θα ζήσουν μια νέα περίοδο άνθησης.

4. Τουρισμός για λίγους

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες με εξειδικευμένες ανάγκες που ψάχνουν για κατάλληλα ξενοδοχεία, τουριστικά προγράμματα ή υποστήριξη, αλλά οι εξειδικευμένες προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίας στην χώρα μας είναι ελάχιστες. Τουρισμός λοιπόν για ηλικιωμένους, για διαβητικούς, για ζευγάρια με μικρά παιδιά, ή για ζευγάρια που δεν θέλουν γύρω τους παιδιά. Τουρισμός για άτομα με συγκεκριμένα χόμπι ή συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Απλά προσαρμόστε τις υπηρεσίες σας σε συγκεκριμένες ανάγκες και διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.

5. Πωλήσεις & επισκευές για σκούτερ και ποδήλατα

Πωλήσεις, ενοικιάσεις, συντηρήσεις, βαφή ή ανανέωση εμφάνισης, ανταλλακτικά, φύλαξη είναι μερικές μόνο από τις επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με τα δίκυκλα. Νέες μορφές με ηλεκτροκινητήρες ή μικτή χρήση θα ζητιούνται όλο και περισσότερο.

6. Υπηρεσίες κηπουρικής

Εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις αλλά και συντηρήσεις κήπων ανοίγουν πολλές ευκαιρίες για εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Μικροί κήποι, συστήματα αυτόματου ποτίσματος, συντήρηση, μικρά θερμοκήπια, οικολογικά παρασιτοκτόνα, μικρές ποικιλίες φυτών με βασικά βότανα ή λαχανικά, κατασκευή και συντήρηση μικρών οικιακών λαχανόκηπων, κατασκευές παρτεριών για σχετική χρήση σε μπαλκόνια ή ταράτσες.

7. Πράσινη ενέργεια & ανάπτυξη

Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση, αγορά και χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τεχνικές κομποστοποίησης, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους ή προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές σας μια πιο οικολογική πρόταση.

8. Επιστροφή στο σπίτι

Η κρίση έστρεψε το ενδιαφέρον για ποιότητα ζωής στο σπίτι. Χιλιάδες προϊόντα, χρηστικά εργαλεία, διακοσμητικά στοιχεία, συναρμολογήσεις και κατασκευές θα είναι σε πρώτη ζήτηση. Το στυλ, τα χρώματα, η επιθυμία για χώρους ζεστούς, ασφαλείς και όμορφους για λίγες ώρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς, ξαναμπαίνουν στην ζωή μας. Οι μεγαλύτερες ανακαινίσεις αναμένονται να γίνουν σε σχέση με την θερμομόνωση.

9. Delivery ζεστών γευμάτων

Το junk food πεθαίνει και την θέση του παίρνει το παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό. Οι υπηρεσίες προετοιμασίας και κατ' οίκον παράδοσης ζεστών γευμάτων θα αυξηθούν. Ιδιαίτερα σε περιοχές με πολλές επιχειρήσεις οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες.

10. Κατ' οίκον Υπηρεσίες Κομμωτηρίου και Αισθητικής

Η ζήτηση για κατ' οίκον υπηρεσίες ομορφιάς αυξάνεται και ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη πολλών επαγγελματιών αυτών των κλάδων να αυξήσουν τα έσοδα τους, προσφέροντας βελτιωμένες ή διαφοροποιημένες υπηρεσίες. Οι τάσεις αυτές συνηγορούν στην ανάπτυξη αυτής της μέχρι πρότινος μικρής αγοράς.

Πηγή:www.reporter.gr

2η Οικογιορτή Πιερίας: Ανακαλύψτε την !

Κάλεσμα προς όλες τις εθελοντικές ομάδες και τους ενεργούς πολίτες

Στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται για δεύτερη φορά Οικολογική γιορτή στην Πιερία.
Μέσα από αυτές τις γιορτές ερχόμαστε σε επαφή με τη Φύση και τα προϊόντα της , αναπτύσσουμε ειλικρινείς σχέσεις, επιζητούμε την αυτάρκεια και τη συλλογικότητα.
Είναι μια ελπιδοφόρα κίνηση, μια από αυτές που θέτουν τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία καλύτερη για εμάς και τις επόμενες γενιές. Continue reading

ΓΕΩΤΕΕ ΚΜ: Ασυμβίβαστο να συνταγογραφούν οι πωλητές φαρμάκων.

Είναι περισσότερο από προφανές, τόσο για τον απλό πολίτη, όσο και για τον εξειδικευμένο επιστήμονα, ότι εάν δεν ισχύσει το ασυμβίβαστο της συνταγογράφησης με την πώληση, η ανωτέρω νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει λόγο ύπαρξης (ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής των γεωργικών φαρμάκων από το Σεπτέμβριο) και τελικά θα ακυρωθεί στο βωμό συμφερόντων Continue reading

Αιτούμενα Ηλεκτρονικά έγγραφα για Δημότες

Μέσα από την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr που έχει εισάγει αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν εύκολα, άμεσα και χωρίς καμία ταλαιπωρία να αλληλεπιδρούν με τη Δημόσια Διοίκηση για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως είναι η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Continue reading

«Για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη» για ένα μέτωπο δυνάμεων της πολιτικής οικολογίας :ThinkP

Να απαντήσουμε θετικά στο κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών του 2014

Νίκος Μυλωνάς, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, 20/07/2013

——————————————————————————–

Με την διακήρυξή της «Για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη», η πολιτική κίνηση ThinkΠ καλεί σε διάλογο και συγκλίσεις τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, αλλά και άλλων προοδευτικών ρευμάτων: του προοδευτικού κέντρου, της προοδευτικής φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας. Continue reading

Για ποια Νέα Ευρώπη; Άρθρο της Μαριέττα Γιαννάκου στην Athens Voice

«Να δώσουμε ελπίδες ότι τα πράγματα σιγά-σιγά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Να τους πούμε πως ακόμα και αν τα αποτελέσματα στην αρχή είναι πενιχρά, η περίοδος της παρακμής μπορεί να τελειώσει μόνο με μια αληθινή Ευρώπη, με πολιτική ένωση και ομοσπονδιακή δομή». Continue reading

Πως θα λάβω παραγωγική άδεια λαικής αγοράς

Ερωτημα : Πως θα λάβω παραγωγική άδεια λαικής αγοράς .

Απάντηση :
Βήματα :
1ο .Έναρξη αγροτικού επαγγέλματος στη Δ.Ο.Υ
2ο Δήλωση ΟΣΔΕ : εδώ δηλώνουμε τα αγροτεμάχια που πρόκειται να καλλιεργήσουμε την νεα παραγωγική περίοδο
3ο Αίτηση στον οικείο Δήμο για λήψη Βεβαίωσης τριμελούς .
4ο Αίτηση στο Δήμο για χορήγηση νέας άδειας λαικής .
Continue reading

Δίκτυο Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου (ΔΕΑΧΕ)

Άρχισε η λειτουργία του Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου (ΔΕΑΧΕ) με την πρώτη συνεδρίαση του προσωρινού ΔΣ του, το οποίο ορίστηκε με την καταχώρηση του Καταστατικού του στο Πρωτοδικείο Ρέθυμνου, υπογραφόμενο από 38 ιδρυτικά μέλη από όλη την Κρήτη. Continue reading

ΕΤΕΑΝ : Ξεκίνησαν τα δάνεια για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης .

Μιλώντας επί του θέματος ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, κατά την διάρκεια φιλικής ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους που καλύπτουν τα θέματα των αρμοδιοτήτων του – ενόψει της αποχώρησής του από την Ειδική Γραμματεία λόγω παραίτησης – ανέφερε πως για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας στον αγροτικό τομέα, που είναι και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ενεργοποίησης Ταμείου Δανειοδότησης με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας – ΤΑΕ», με συνολικό κεφάλαιο 253 εκ. ευρώ. Continue reading