Διαβούλευση για τα ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Για την υποβολή Σχεδίου Βελτίωσης γεωργός νοείται:

α) το φυσικό πρόσωπο που έχει κύριο ταμείο ασφάλισης τον ΟΓΑ και συγχρόνως αντλεί τουλάχιστον το 30% του ατομικού του εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες που ασκούνται στα όρια της εκμετάλλευσής του,

ή

β) το φυσικό πρόσωπο που ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, αντλεί τουλάχιστον το

30% του ατομικού του εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες που ασκούνται στα όρια της εκμετάλλευσης του και συγχρόνως είναι μικροεπαγγελματίας, μόνιμος κάτοικος:

i) δημοτικών ή Κοινοτικών διαμερισμάτων πληθυσμού μέχρι 2.000 κατοίκων Continue reading

Περιβαλλοντικές Παρεμβάσεις -Πράσινο Ταμείο – Κύρωση Δασικών Χαρτών

 «Περιβαλλοντικές  Παρεμβάσεις -Πράσινο Ταμείο – Κύρωση Δασικών Χαρτών »

Ολοκληρώθηκε  πρόσφατα  η  δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο νόμου  , από 10/07/10  μέχρι  19/7/10 .

Μερικά σχόλια για  αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου  που συμφωνώ  ότι σαφώς   είναι αναγκαίες  αλλά  το πόσο θα είναι  αποτελεσματικές  είναι το ζητούμενο.

Διαμαρτύρονται  οι δασολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί διαλύει ,σύμφωνα με το προσχέδιο την δασική υπηρεσία . Θα πάρει  τον  ειδικό φόρο δασών   με τον οποίο η δασική υπηρεσία ασκούσε αυτοτελή δασική πολιτική και  θα τον εντάξει  στο Πράσινο Ταμείο .Ενοποιώντας  όλες  τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις   αφού θα τις εγκρίνει   ένα νέο όργανο , επιχειρεί   μια  ενιαία πολιτική  για τα δάση και το περιβάλλον  στα σημεία που  υπήρχε η πιο μεγάλη  διαφθορά .
Είναι  το έλλειμμα Δασικής Πολιτικής  , αποτέλεσμα  της απώλειας  πόρων μόνο ; Γιατί η Δασική Υπηρεσία είναι η  τελευταία  στην απορρόφηση πόρων   από την Ε.Ε   ; Γιατί  πλανώνται οι   συκοφαντίες  ότι ενδίδει στις πιέσεις των εργολάβων γης ; Η ενιαία πολιτική που δεν μπόρεσε να   αποκτήσει ποτέ  οφείλεται μόνο στον κατακερματισμό  των υπηρεσιών της  ή και σε  αυθαίρετες ερμηνείες των Δασαρχών  περι του  δασικού χαρακτήρας μιας έκτασης  και της ένταξης στους δασικούς χάρτες ;

Βρίσκω το Προσχέδιο  σωστό αλλά άτολμο και υπ αυτή την οπτική η κριτική που επιχειρείται . Ενώ δημιουργεί μια ενιαία περιβαλλοντική πολιτική  την  εξαρτά  με σφικτό τρόπο πάλι από την κυβερνητική εξουσία δεν τολμά να την μεταθέσει σε μια Ανεξάρτητη Αρχή  που  οι  αποφάσεις της  να είναι εκτελεστέες από τη εκάστοτε κυβέρνηση .  

Το  Πράσινο Ταμείο   ενοποιεί τρία προϋπάρχοντα ταμεία:

  1. του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ)
  2.  του Ειδικού Φορέα Δασών και
  3.  του Γαλάζιου Ταμείου και

  “ αποτελεί ένα οργανωμένο, δομημένο και πλήρες σύστημα άσκησης περιβαλλοντικής και πολεοδομικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς, όπως: δασικές εκτάσεις, προστασία υδάτων και εδάφους, ρύθμιση χωρικού σχεδιασμού, αστική αναζωογόνηση, ενίσχυση ΑΠΕ, εξοικονόμηση ενέργειας “

Τα δάση πέρασαν στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΕ.Κ.Α,  γιατί  απ εκεί   εκπορεύεται το μείζον περιβαλλοντικό  πρόβλημα υποβάθμισής   και  σφετερισμού της δημόσιας περιουσίας.

Την  Περιβαλλοντική  Πολιτική θα χαράσσει πλέον  ένα νέο όργανο   η Στρατηγική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής  (Σ.Ε.ΠΕΡ.Π) που όμως δεν γίνεται ακριβώς   μια Ανεξάρτητη Αρχή αλλά παραμένει ακόμη ένα  σφικτά ελεγχόμενο όργανο   από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία

Παρόλο που στο προσχέδιο  προτείνεται να είναι πολυμελές  και σχετικά ανεξάρτητο όργανο  , με Πρόεδρο τον/την  εκάστοτε ΥΠΕΚΑ , με τους Γενικούς και ειδικούς Γραμματείς , τους  φορείς του δημοσίου και  του ιδιωτικού τομέα και  με τρείς Περιβαλλοντικές ΜΚΟ που θα επιλέγει η κυβέρνηση .

Φαίνεται ότι το  σφικτό μοντέλο άσκησης περιβαλλοντικής – πολεοδομικής και δασικής πολιτικής  ότι   χαλαρώνει  με κάποιες διατάξεις  που αφορούν την σύνταξη των δασικών χαρτών   αλλά  πολιτικά  το όργανο  Σ.Ε.ΠΕΡ.Π  παραμένει ακόμη  σφικτά ελεγχόμενο   από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία  χωρίς να  διασφαλίζεται  επαρκώς η ανεξαρτησία του  ,ότι δεν θα  συκοφαντηθεί  σαν εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων  για  πολιτική γης,   της κυβερνητικής  και της περιφερειακής εξουσίας  .

Οι  Δασικές Υπηρεσίες δεν θα μπορούν  να ασκούν αυτοτελώς δασοπονικά έργα ,θα πρέπει να εγκρίνονται όλες τους οι πρωτοβουλίες από την Σ.Ε.ΠΕΡ.Π..

Αν δεν μπορούν να συντάξουν δασικούς χάρτες  ,τότε μέσω της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε θα επιλέγονται ιδιωτικά μελετητικά Γραφεία  ,αλλά  όμως η  τελική θεώρηση των χαρτών  παραμένει   στην Δασική Υπηρεσία .

Να αποσαφηνιστεί  επιτέλους  τι είναι δασικός χάρτης και τι δασολόγιο;  .

Παραμένει  ακόμη σκόπιμα  η σύγχυση Δασικών χαρτών και Χαρτών του Δασολογίου  ,αυτό υποκρύπτει κάτι ;  . Πρακτικά  σημαίνει ότι  δεν θα  υπάρξουν  (σχεδόν ) δασικοί χάρτες στις Κυκλάδες  και όλοι οι δημόσιοι  βοσκότοποι των Κυκλάδων   δεν θα εμφανιστούν στο Κτηματολόγιο ,βεβαίως  οι καταπατητές θα τρίβουν τα χέρια τους για τούτο .

Δεν διασφαλίζεται  με την διαδικασία  υποβολής των  αντιρρήσεων  για τον δασικό η μη χαρακτήρα των εκτάσεων  στη φάση σύνταξης των δασικών χαρτών  ότι  δεν  θα φρενάρει   την  πορεία σύνταξης τους .

Εκτιμάτε ότι αυτό πρέπει να γίνεται  αργότερα  κατά την σύνταξη των χαρτών του δασολογίου .

 Οι Χάρτες του Δασολογίου της Χώρας   πρέπει  να  απεικονίσουν   τις  εκτάσεις  εκείνες , που συγκεντρώνουν τα κριτήρια της νομοθεσίας, για να προστατεύονται  στο διηνεκές , στα πλαίσια του άρθρου 24 του Συντάγματος , περιβαλλοντικά , ως δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.

Οι Δασικοί Χάρτες   πρέπει να απεικονίσουν  τις εκτάσεις που το Δημόσιο πρέπει να δηλώσει, ως εκτάσεις,   που από την απελευθέρωση μέχρι και σήμερα, επόπτευε και προστάτευε από πλευράς δασικής νομοθεσίας (ανεξάρτητα ιδιοκτησίας), προσδιορίζοντας έτσι την φύση και χρήση τους .

Η  κατάρτιση  του Εθνικού κτηματολογίου με πολιτική απόφαση ρυθμίστηκε ότι  μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα από τους   Δασικούς χάρτες  που θεωρήθηκαν ως ως πρόδρομο στάδιο του Δασολογίου  που μπορεί να περιμένει  για αργότερα.   .Αυτό ξεμπλόκαρε   την ταχύτητα υλοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου   αλλά  ενίσχυσε  την  σύγχυση   του τι είναι δάσος  και  τι αξίζει να προστατευθεί .

Μέχρι σήμερα  ότι δεν χαρακτηριζόταν ως δάσος ή δασικές εκτάσεις έμεινε εξω από τους δασικούς χάρτες  και αφήνονταν στο έλεος των καταπατητών .

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  να  έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες  μόνο το 35 %  των καμένων εκτάσεων .

Να  αυξηθούν τα  φυτώρια δασικών φυτών . Κάθε Υποπεριφέρεια  αφού καταγράψει τα ενδημικά  της φυτά  να τα παράγει φυτωριακά  και να τα διαθέτει για   αναπλάσεις .

Το στοίχημα  είναι αν θα μπορέσει  η Κυβέρνηση να  διαχειριστεί  τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος  που μέχρι σήμερα έχτιζε και καταπατούσε τα δάση

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος

   Θ.Ο Γεωργίας  Οικολόγων Πράσινων.

http://www.ecogreens-gr.org

Κείμενα που ελήφθησαν  υπόψη   : Το  κείμενο κριτικής  επι του προσχεδίου    Φραγκιουδάκης  Ελ..- πρώην  Γεν. Δντής Δασών . Το προσχέδιο Νόμου   Οι Συνεντεύξεις της ΥΠΕΚΑ,  κ. Μπριμπίλη  .

Οδηγίες υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από αγρότες

Οδηγίες υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από αγρότες
Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη. Continue reading

Ποιά φυλή Αιγοπροβάτων να επιλέξω ;

Ξεκινήστε  μελετώντας τις σπάνιες φυλές αιγοπροβάτων  .Στοιχεία απο το βιβλίο του καθηγητή ΓΠΑ- Ρογδάκη .

Χιώτικα

Αναπαραγωγικά χαρ/κά

Φυλή πρώϊμη. Ηλικία ενήβωσης: 290 ημέρες. Διάρκεια οιστρικής περιόδου: 270 ημέρες. Διάρκεια οιστρικού κύκλου: 17 ημέρες. Μέγεθος τοκετοομάδων στη γέννηση: 1,6-2 αμνοί ανά προβατίνα και έτος. Continue reading

Τι είναι η κοινωνική οικονομία ;

Τι είναι για τις γυναίκες  η κοινωνική οικονομία ;

Ο Συνεταιρισμός  πρόσφερε  σε όλα τα νοικοκυριά των μελών του 

ένα επιπλέον εισόδημα και ενίσχυσε  τη  θέση  της γυναίκας στην τοπική κοινωνία.    

Ηλιάνα Βουζαρά- Μέλος Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Διαβάστε  περισότερα εδω  για την Κοινωνική Οικονομία

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Γεωπόνος Σύμβουλος 

(6977 239 066)

 

Ούζάκι ή τσιπουράκι (μονοποικιλιακό) ;

Έχω διαβάσει πολλά για το ποτό  &  το κάπνισμα και αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

Την παρασκευή ούζου αποκλειστικά από ελληνικά σταφύλια, ζητούν οι κ.κ. Έ. Νασιώκας, Β. Κεγκέρογλου & Κ. Σπηλιόπουλος: Για την παραγωγή του ούζου, ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν α΄ ύλες (ποικιλίες σταφυλιών σταφιδοποιίας, μελάσα κλπ.) εγχωρίως παραγόμενες, σήμερα γίνεται από αλκοόλη, που εισάγεται κυρίως από ευρωπαϊκές (Βουλγαρία) και τρίτες χώρες (Ουκρανία, Τουρκία). Παρότι ΜΠΟΡΟΥΣΕ η Ελλάδα να ρυθμίσει τη χρήση εγχωρίως παραγομένων α΄ υλών, για την παραγωγή αλκοόλης, πρόσφατα, η Ελλάδα κατέθεσε τον «Τεχνικό Φάκελο» του προϊόντος «ΟΥΖΟ» στην Ευρ. Επιτροπή, χωρίς σχετική πρόβλεψη. Αρμόδιοι Υπουργοί κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπατζελή και Λ. Κατσέλη. agronews.gr, 19/7/10

(σσ. Είτε δεν τήρησαν τον όρκο τους σαν δημόσιοι υπάλληλοι και «εξυπηρέτησαν» εισαγωγείς ή βιομηχάνους. Είτε είναι απλά ηλίθιοι-βλάκες. Είτε είναι ανίκανοι και η προϊστάμενη εκτελεστική εξουσία είναι επικίνδυνη και ανίκανη να τους ελέγξει. Είτε είναι «εχθροί» των Ελλήνων αγροτών και συνακόλουθα της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εισαγόμενη αλκοόλη έχει μειωμένο 50% ειδικό φόρο κατανάλωσης (χάνουμε έσοδα). Η εγχώρια παραγόμενη αλκοόλη πληρώνει 100% τον ειδ. φόρο κατανάλ.

Το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών επιδεινώνεται εις βάρος της Ελλάδος.

Οι γεωργικές Α΄ ύλες των αγροτών (για αλκοόλη) μένουν απούλητες.

Οι καταναλωτές εξαπατούνται που νομίζουν ότι αγοράζουν ελληνικό ΠΓΕ προϊόν ! …

Πηγή : Αγρονέα

17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο Πάρκο Τρίτση

17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας
«Ενας άλλος κόσμος είναι εδώ»
30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου, Πάρκο Τρίτση, Ίλιον Αττικής

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ  2010«Ενας άλλος κόσμος είναι εδώ», υπαρκτός και με αυτοπεποίθηση. Ένας κόσμος που δημιουργεί, που γεύεται, που μοιράζεται και γιορτάζει.

Φέτος, η 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας έρχεται στην Αθήνα Σκοπός της είναι να συναντηθούν οι ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες οικολογικής γεωργίας, διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών, απαγόρευσης εισαγωγής των μεταλλαγμένων με εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης και δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων. Πρόθεση των συμμετεχόντων είναι να αναδείξουν έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση.

Στη Γιορτή συμμετέχουν:

  • Αγρότες που χρόνια τώρα επιλέγουν μία βιώσιμη και αειφόρα γεωργία χωρίς δηλητήρια (βιολογική και φυσική καλλιέργεια, βιοδυναμική και ομοιοδυναμική γεωργία). Αγρότες που επιλέγουν, επιδιώκουν και προάγουν ένα μοντέλο παραγωγής το οποίο βασίζεται στην ποιότητα και τοπικότητα των προϊόντων και όχι στο χρηματικό κέρδος.
  • Χειροτέχνες και μεταποιητές που επιλέγουν φυσικά υλικά και ήπιες μεθόδους κατεργασίας.
  • Συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην αστική καλλιέργεια, που προτάσσουν μη ενεργοβόρες δραστηριότητες και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αντικειμένων, σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αλλά και στην ανάπτυξη και διάδοση του ελεύθερου λογισμικού.

Η έκθεση και πώληση των προϊόντων δεν γίνεται για αναζήτηση πελατών. Είναι η διάθεση των συμμετεχόντων να μοιραστούν τον ιδρώτα τους, τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν άμεσες και τίμιες σχέσεις με τους καταναλωτές των προϊόντων τους.
Είναι η διάθεση να σπάσει το ανταγωνιστικό δίπολο παραγωγού-καταναλωτή που ευνοεί τη διαμεσολάβηση, την εκμετάλλευση και τον κατακερματισμό και να αναζητήσουμε νέες συνθέσεις.

Tο ζητούμενο αυτής της Γιορτής είναι η προώθηση όχι απλά της οικολογικής γεωργίας, αλλά η παρουσίαση και προώθηση μιας αυτοοργανωμένης οικολογικής ζωής. Είναι η ανάπτυξη τίμιων σχέσεων και η δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας.

Η μακροβιότητα του θεσμού μαζί με τα αποτελέσματα των επιλογών και των πρακτικών των συμμετεχόντων στη Γιορτή αυτή, επιβεβαιώνουν και το εφικτό και το βιώσιμο ενός άλλου τρόπου ζωής. Με άλλα λόγια, αυτά  τα πράγματα γίνονται, λειτουργούν! Δεν είναι ουτοπικά, ούτε αποκυήματα της φαντασίας κάποιων ρομαντικών ή θεωρητικών.

Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη από διάφορες συλλογικότητες και παραγωγούς με ανώτατο όργανο τη συνέλευση των συμμετεχόντων.
Φέτος, συνδιοργανώνεται από τον «Σπόρο» συνεταιρισμό για το εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο www.sporos.org και το Δίκτυο Οικοκοινότητα www.oikodiktyo.espiv.blogs.net

Πληροφορίες για πρόσβαση, πρόγραμμα, και συμμετοχές:
http://oikogiorti.gr/ info@oikogiorti.gr

ΥΠΑΑ&Τ :Αναδεικνύει θέματα γεωργικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

12. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

 Σ’ έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία και η γνώση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, εισάγονται και σχεδιάζονται προγράμματα Διά Βίου Αγροτικής Μάθησης και Κατάρτισης. Continue reading

Άλλο «αγροτουρισμός» και άλλο «τουρισμός υπαίθρου».

«Παίζοντας» με τον Αγροτουρισμό  και τον Τουρισμό Υπαίθρου

 Στις 8 Ιουλίου 2010  οι Ευρω-κοινοβουλευτές ενέκριναν κείμενο για «δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων της ΚΑΠ προς τους αγρότες».

Στις 5, 7 & 9 Ιουλίου 2010 μια «Επιτροπή Αγροτουρισμού» στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού προσπαθούσε να «ληστέψει» τους αγρότες παίρνοντάς τους τον αγροτουρισμό ή εναλλακτικά να «ανοίξει» ο αγροτουρισμός (που ποτέ δεν ορίστηκε νομοθετικά) σε οποιονδήποτε ή ακόμα να δοθούν οι πρόνοιες του αγροτουρισμού και σε άλλες ειδικές μορφές τουρισμού. Continue reading

Γεωπόνοι του κόσμου: Ιδρυτική Συνέλευση

«ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Προσκαλούμε τα Εγγεγραμμένα Εταιρικά Μέλη, τους Εκπροσώπους στο Εξωτερικό, τα Υποψήφια Εταιρικά Μέλη, τα Υποψήφια απλά Μέλη, τους Φίλους και τις Φίλες της Εταιρίας από όλους τους
τομείς δραστηριότητας του τρίπτυχου «Γεωργία – Περιβάλλον/Τοπίο- Διατροφή»

στην Ιδρυτική Συνεύρεση των «ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιουλίου
2010 και ώρα 18.30 – 21.00 

στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Τ.Κ. 11635, Αθήνα

(προσέλευση 18.00 – 18.30)

Θα λάβουν τον λόγο αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και θα
ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση εντός και εκτός της αιθούσης

Η προσέλευση είναι Ελεύθερη και των Εγγεγραμμένων Εταίρων επιβεβλημένη

Παρακαλούμε ενημερώστε μας έως 21/7/2010 για κράτηση θέσεων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.6563962 & 6936.538055

e-mails: sl-sekl@otenet.gr  &  ssekliziotis@yahoo.com

Σταθμός ΜΕΤΡΟ: Ευαγγελισμός

Για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Με τιμή

Σταμάτης Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος ΑΠΘ – Δρ Αρχιτέκτων Τοπίου (PhD), τ. Β Ακόλουθος
Γεωργικών Υποθέσεων FAS/USDA, Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μιχάλης Στογιάννος, Γεωπόνος ΓΠΑ, Πρόεδρος της ΠΕΕΓΕΠ, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Τάτσης, Γεωπόνος ΓΠΑ, Γραμματέας, Μέλος του Δ.Σ.

Έλλη Παγκάλου, Αρχιτέκτων Τοπίου (MLA), Μέλος του Δ.Σ., Ταμίας

Κωνσταντίνος Γιωτάκης, Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ), Ειδικός Επιστήμων Υδάτινων Πόρων,
Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Μέλος του Δ.Σ.

Ιωάννης Γκλαβάκης, Γεωπόνος ΑΠΘ, τ. Ευρωβουλευτής, Παραγωγός, Μέλος του Δ.Σ.

Γεώργιος Καρέτσος, Δρ Δασολόγος – Ερευνητής, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών
(ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), Μέλος του Δ.Σ.

Γεώργιος Μπόκας, Γεωπόνος ΓΠΑ, Επιχειρηματίας (Εφημερίδα AGRECO, PLANGKTON A.E.,
ΑΧΕΛΩΟΣ TV) Μέλος του Δ.Σ.

Νικόλαος Πανόπουλος, Δρ Γεωπόνος ΓΠΑ – Φυτοπαθολόγος (PhD), Καθηγητής Βιολογίας,
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μέλος του Δ.Σ.

&

Μανταλένα Μπαρδουνιώτη, Γεωπόνος ΓΠΑ, Βιοτεχνολόγος – Ερευνητής, Ινστιτούτο Δασικών
Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), Γραμματέας του Δ.Σ. των «ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Γεώργιος Καφρίτσας, ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΑ, Γραμματέας της ΠΕΕΓΕΠ, Αρχικό Ιδρυτικό Εταιρικό
Μέλος & Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων των «ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»