5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2010 (23-25 IANOYAΡIOY 2010) CHEF`S CLUB
BΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 171 ΔΑΦΝΗ ΤΚ 17 237
ΤΗΛ. FAX 210 8251401
info@chefclub.gr / www. chefclub.gr
Αθήνα 10.12.2009
Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών , Το Chef`s Club Ελλάδος και η Forum s.a. , με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2010 που θα διεξαχθεί από τις 22.01.2010 έως και τις 25.01.2010 , στον εκθεσιακό χώρο του τέως ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ , με αφορμή την 5η “Διεθνή Έκθεση HO.RE.CA 2010” .
Οι ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων γαστρονομίας είναι από 11.30πμ – 19.00μμ
Οι μέχρι τώρα πετυχημένες και αναγνωρισμένες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας , καθιστούν πλέον το 3ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας 2010, ως το πιο κορυφαίο θεσμικό γεγονός στον κλάδο της Γαστρονομίας ,της τουριστικής μας ανάπτυξης , της εκπαίδευσης των μαθητών σχολών γαστρονομίας ,στον ευρύτερο επισιτιστικό χώρο, καθώς επίσης και στον χώρο των τροφίμων και των πρώτων υλών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Το Chef`s Club Ελλάδος , ως εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του μοναδικού γαστρονομικού γεγονότος , νοιώθει τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που συμβάλλετε στην ανάδειξη και στην καθιέρωση ενός θεσμού που τιμά το χώρο της υψηλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ,προωθώντας την Ελληνική γαστρονομία και προβάλλοντας τα υψηλής διατροφικής αξίας Ελληνικά προιόντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Το 3ο International Forum Gastronomy , σχεδιάσθηκε εξ` ολοκλήρου από τα μέλη της επιτροπής Διαγωνισμών & Εκδηλώσεων του Κέντρου Γαστρονομίας που ίδρυσε το Chef`s Club.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 22/01/2010
1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 19.00μμ
Παρουσίαση Επτανησιακών εδεσμάτων και προιόντων
Παραδοσιακοί χοροί απο Επτανησιακά συγκροτήματα
2. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ
Για επαγγελματίες και σπουδαστές (είτε σπουδαστές των σχολών είτε ανεξάρτητους σπουδαστές εάν δεν συμμετέχει η σχολή τους)
( Τα εκθέματα κρίνονται χωριστά για κάθε κατηγορία θεμάτων και χωριστά για επαγγελματίες και σπουδαστές )
Ωρες προσκόμισης εκθεμάτων 13.00-15.00μμ
Κατηγορίες σε Ελεύθερα θέματα εκθεμάτων
1. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης σοκολάτας
2. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης καραμέλας
3. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένου έτοιμου βουτύρου (μαργαρίνη – παραφίνη )
4. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένης , έτοιμης διακοσμητικής νεκρής ζύμης
5. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης γαμήλιας τούρτας.
6. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένου έτοιμου τυρού
7. Καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασμένου έτοιμου αλλαντικού
8. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμων επεξεργασμένων λαχανικών
9. Καλλιτεχνική παρουσίαση έτοιμης επεξεργασμένης ζάχαρης σε δραγάτι
Γενικές οδηγίες
Όλα τα εκθέματα θα πρέπει να είναι από φαγώσιμα υλικά. Διαθέσιμος χώρος τοποθέτησης εκθέματος κατά μέγιστο μέγεθος είναι 1 μέτρο ύψος, 0,80 πόντοι πλάτος και 0,80 πόντοι μήκος. Ελεύθερη διακόσμηση του χώρου τοποθέτησης. Επιτρέπονται όλων των ειδών και χρωμάτων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής όπου απαιτείται .
Επιτρέπονται εσωτερικά στηρίγματα . Τα εκθέματα παραμένουν στον χώρο του διαγωνισμού όσο χρόνο απαιτηθεί από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού. Το έκθεμα θα κριθεί για την πρωτοτυπία, την συμμετρία, τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τον βαθμό δυσκολίας.
Σάββατο 23/01/2010
Α. ΙΝTERNATIONAL LIVE SHOW KERASMA (11.00 – 12.30 )
Θα δημιουργηθούν ομάδες με σέφ απο άλλες χώρες και η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 2 ξένους chef.
Η κάθε ομάδα θα ετοιμάσει ένα πλήρες μενού αποτελούμενο απο 4 πιάτα (ορεκτικό, σαλάτα , κυρίως και γλυκό )που θα είναι αντιπροσωπευτικά της πατρίδας τους με την προσθήκη 2 ελληνικών συστατικών δικής τους επιλογής.
Τα απαιτούμενα υλικά για την Παρασκευή του μενού καθώς και ο απαιτούμενος επιπλέον εξοπλισμός που θα χρειασθούν , θα προσκομισθούν απο την ομάδα των Chef .
Οι ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν σημαίες και χαρακτηριστικά ντεκόρ της χώρας τους για να τοποθετηθούν στην ροτόντα που θα τους δοθεί ανά ομάδα για την παρουσίαση του μενού τους.
H κατηγορία αυτή είναι εκτός συναγωνισμού και θα δοθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα.
B . ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ , CATERING & ΣΧΟΛΕΣ (13.00 – 14.30)
Στην κατηγορία αυτή διαγωνίζονται οι επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανόμενες και σχολές τουριστικής εκπαίδευσης με τους καθηγητές ) για την παρασκευή του ειδικού μενού για την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Οι διαγωνιζόμενοι θα ετοιμάσουν ζωντανά ένα μενού που θα αποτελείται απο 4 πιάτα. 1 κρύο ορεκτικό , 1 σαλάτα , 1 ζεστό κυρίως πιάτο και 1 επιδόρπιο. Οι παρασκευές πρέπει να είναι εντυπωσιακές και το θέμα είναι ελεύθερο. Θα δοθεί μία ροτόντα σε κάθε επιχείρηση και θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο ντεκόρ στο τραπέζι. Επίσης πρόταση κομπλέ σερβίτσιου και πρόταση κρασιού.
Γ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Η ΨΑΡΙ 15.30 – 16.30
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ(είτε σπουδαστές των σχολών είτε ανεξάρτητους σπουδαστές εάν δεν συμμετέχει η σχολή τους)
( θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες)
Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν φρέσκα ψάρια η θαλασσινά η αμφότερα με γαρνιτούρα δικής τους επιλογής . Απαγορεύονται οι έτοιμες σάλτσες , και οι έτοιμες γαρνιτούρες. Θα ετοιμασθούν 2 πιάτα ,1 για φωτογράφηση και παρουσίαση και 1 για γευσιγνωσία από την κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια είναι γεύση, παρουσίαση, βαθμός δυσκολίας, πρωτοτυπία παρασκευής . Όλα τα είδη του πιάτου πρέπει να είναι φαγώσιμα, και τα υλικά προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Τα πιάτα της παρουσίασης πρέπει να είναι άσπρα διαστάσεων 30 – 32 εκ. και προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο διαγωνιζόμενος θα έχει και ένα βοηθό ,δικής του επιλογής. Η συνταγή του πιάτου θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο της κουζίνας και θα παραδοθεί στην κριτική επιτροπή κατά την γευσιγνωσία.
• Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Κυριακή 24/01/2010
Α. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ 11.00 – 12.00
ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ
Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν υλικά δικής τους επιλογής . Το γλυκό μπορεί να είναι κρύο η ζεστό .
Απαγορεύονται οι έτοιμες κρέμες και οι έτοιμες γαρνιτούρες.
Θα ετοιμασθούν 2 πιάτα ,1 για φωτογράφηση και παρουσίαση και 1 για γευσιγνωσία από την κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια είναι γεύση, παρουσίαση, βαθμός δυσκολίας, πρωτοτυπία παρασκευής . Όλα τα είδη του πιάτου πρέπει να είναι φαγώσιμα, και τα υλικά προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Το σκεύος της παρουσίασης είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου προσκομίζεται από τον ίδιο . Ο διαγωνιζόμενος θα έχει και ένα βοηθό ,δικής του επιλογής. Η συνταγή του γλυκού θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο της κουζίνας και θα παραδοθεί στην κριτική επιτροπή κατά την γευσιγνωσία.
• Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Β . ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΤΥΡΟΥ , ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Για επαγγελματίες και σπουδαστές (12.00 – 14.30) (είτε σπουδαστές των σχολών είτε ανεξάρτητους σπουδαστές εάν δεν συμμετέχει η σχολή τους)
(Τα εκθέματα κρίνονται χωριστά για κάθε κατηγορία )
Οι διαγωνιζόμενοι θα προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τα προϊόντα που πρόκειται να σκαλίσουν. Απαραιτήτως το έκθεμα θα έχει και μια θεματολογία που θα δίνει και την ονομασία . Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών εργαλείων, και τα βοηθητικά ντεκόρ που δεν επηρεάζουν άμεσα το έκθεμα (π.χ. μία κορνίζα κάδρου ).Το έκθεμα θα κριθεί για την πρωτοτυπία , την συμμετρία, τον σωστό συνδυασμό , τον βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εργασίας.
Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Τα εκθέματα των σπουδαστών και των επαγγελματιών θα κριθούν ξεχωριστά.
• Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Γ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ CHEF ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 12.30 – 14.00
Οι διαγωνιζόμενοι chef’s θα ετοιμάσουν ένα πλήρες μενού ελεύθερης επιλογής μέσα από το οποίο θα παρουσιάζεται η Ελληνική γαστρονομία και θα χαρακτηρίζει κάποια γεωγραφική περιοχή της χώρας.
Το μενού θα αποτελείται απο σαλάτα , ορεκτικό ,κυρίως πιάτο και γλυκό . Όλες οι παρασκευές θα ετοιμασθούν απο δύο φορές 1 για φωτογράφηση και παρουσίαση και 1 για γευσιγνωσία από την κριτική επιτροπή.
Απαγορεύονται οι έτοιμες σάλτσες , και οι έτοιμες γαρνιτούρες.Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι γεύση, παρουσίαση, βαθμός δυσκολίας, πρωτοτυπία παρασκευής ,τρόπος εργασίας και διακόσμηση τραπεζιού με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της περιοχής.
Όλα τα είδη του πιάτου πρέπει να είναι φαγώσιμα, και τα υλικά προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Τα πιάτα της παρουσίασης πρέπει να είναι άσπρα διαστάσεων 30 – 32 εκ. και προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο διαγωνιζόμενος θα έχει και ένα βοηθό ,δικής του επιλογής. Η συνταγή του πιάτου θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο της κουζίνας και θα παραδοθεί στην κριτική επιτροπή κατά την γευσιγνωσία.
Δ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΕΛΙ 15.00 – 16.00
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ(είτε σπουδαστές των σχολών είτε ανεξάρτητους σπουδαστές εάν δεν συμμετέχει η σχολή τους)
( θα κριθούν ξεχωριστά οι σπουδαστές από τους επαγγελματίες)
Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν υλικά δικής τους επιλογής . Το γλυκό μπορεί να είναι κρύο η ζεστό με βάση το μέλι.
Απαγορεύονται οι έτοιμες κρέμες και οι έτοιμες γαρνιτούρες.
Θα ετοιμασθούν 2 πιάτα ,1 για φωτογράφηση και παρουσίαση και 1 για γευσιγνωσία από την κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια είναι γεύση, παρουσίαση, βαθμός δυσκολίας, πρωτοτυπία παρασκευής . Όλα τα είδη του πιάτου πρέπει να είναι φαγώσιμα, και τα υλικά προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Το σκεύος της παρουσίασης είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου προσκομίζεται από τον ίδιο . Ο διαγωνιζόμενος θα έχει και ένα βοηθό ,δικής του επιλογής. Η συνταγή του γλυκού θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο της κουζίνας και θα παραδοθεί στην κριτική επιτροπή κατά την γευσιγνωσία
• Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Ε. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΙΑΤΟΥ
ΜΕ ΑΒΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ 16.30 – 17.30
ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ
Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν φρέσκα αβγά με συνοδευτικά και γαρνιτούρα δικής τους επιλογής . Απαγορεύονται οι έτοιμες σάλτσες , και οι έτοιμες γαρνιτούρες. Θα ετοιμασθούν 2 πιάτα ,1 για φωτογράφηση και παρουσίαση και 1 για γευσιγνωσία από την κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια είναι γεύση, παρουσίαση, βαθμός δυσκολίας, πρωτοτυπία παρασκευής . Όλα τα είδη του πιάτου πρέπει να είναι φαγώσιμα, και τα υλικά προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο τρόπος εργασίας ,και η εμφάνιση του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Τα πιάτα της παρουσίασης πρέπει να είναι άσπρα διαστάσεων 30 – 32 εκ. και προσκομίζονται από τον διαγωνιζόμενο. Ο διαγωνιζόμενος θα έχει και ένα βοηθό ,δικής του επιλογής. Η συνταγή του πιάτου θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο της κουζίνας και θα παραδοθεί στην κριτική επιτροπή κατά την γευσιγνωσία.
• Ο πρώτος νικητής από τους σπουδαστές θα γίνει junior member της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δευτέρα 25/01/2010
Α. Κατασκευή του μεγαλύτερου γλυπτού από μέλι –Διεκδίκηση μία θέσης στα Recor Guinness. (09.00 πμ)
Β . ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΙ