Πιστοποιημένα τουριστικά γραφεία:Η απάντηση του HATTA στους καταναλωτές

Στην προσπάθειά του να ισχυροποιήσει τον κλάδο των τουριστικών γραφείων, ο ΗΑΤΤΑ ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών. Η ενημέρωση αυτή βασίζεται στην αφύπνιση του καταναλωτή σε σχέση με την επιλογή του να επισκεφθεί ένα πιστοποιημένο τουριστικό γραφείο, για να διοργανώσει τις διακοπές ή το ταξίδι του.

Τα οφέλη του καταναλωτή από την επιλογή αυτή, διευκρινίζονται σε ανάλογη δημοσίευση, υπογραμμίζοντας ότι βασικός παράγοντας είναι η ασφάλεια στο ταξίδι και η συνέπεια στις τιμές και υπηρεσίες που μπορεί κανείς να βρει στα τουριστικά γραφεία.

Τα μέλη του ΗΑΤΤΑ είναι γραφεία υψηλών προδιαγραφών και παρέχουν υψηλά επίπεδα υπηρεσιών, οπότε αποτελούν μια εγγυημένη λύση για τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Όπως αναφέρει και ο HATTA στην καμπάνια, «το πιστοποιημένο τουριστικό γραφείο είναι ο καταλληλότερος συνεργάτης μας όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε, γιατί είναι σε θέση να επιλέγει τις πιο ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες που απευθύνονται στις δικές μας -στις προσωπικά δικές μας- ανάγκες.

Είναι σε θέση να μας βλέπει σαν μονάδα, με ιδιαιτερότητες και ενδιαφέροντα, γιατί συνεργάζεται με επαγγελματίες που μπορούν να υποστηρίξουν το έργο του: ξενοδοχεία, ξεναγούς, μεταφορικά μέσα κ.ά. Έτσι, μπορεί να κλείσει ένα ξενοδοχείο για εμάς σε προνομιακές τιμές, ένα ξενοδοχείο που θα βρίσκεται κοντά στο σημείο που θέλουμε να επισκεφθούμε, και με την δυνατότητα μετακίνησης».

Ένα πιστοποιημένο τουριστικό γραφείο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει την άδεια λειτουργίας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και μάλιστα σε εμφανές σημείο αναρτημένη μέσα στον χώρο του, όπως υποχρεούται. Ένα γραφείο που δεν έχει άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ, δεν είναι αξιόπιστο, δεν ακολουθεί τη νομοθεσία και τις προϋποθέσεις του επαγγέλματος, και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να βρίσκεται στις επιλογές του καταναλωτικού κοινού

Ανταποδοτικά οφέλη επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Το περιοδικό «Τουριστική Αγορά», διαθέτοντας τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ενημερωμένο επαγγελματικό περιοδικό στη δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, έκρινε ότι οφείλει να προσπαθήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τουριστική αγορά. Με αυτόν τον αντικειμενικό στόχο, θα οργανώσει σεμινάριο, στο πλαίσιο και με την υποστήριξη της 41ης xenia, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, στο νέο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” στο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθήνας, «Ελ. Βενιζέλος».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ.. H έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου. Το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου θα είναι “Return on Investment” (Ανταποδοτικά οφέλη επενδύσεων) στον τουριστικό τομέα.

Οσον αφορά στην Ελλάδα, ο τουριστικός τομέας είναι ζωτικός για την εθνική οικονομία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο τουρισμός παράγει το 16% του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος και ο τομέας του τουρισμού απορροφά άμεσα και έμμεσα το 20% των εργαζόμενων.

Μία άλλη σημαντική ένδειξη της σοβαρότητας του τουρισμού για την εθνική οικονομία αποτελεί το ότι υποστηρίζει την ύπαρξη και αποδοτική λειτουργία μεγάλου αριθμού μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και τουριστικά πρακτορεία, επιτρέποντας έτσι σε σημαντικό αριθμό εργαζόμενων να παραμείνουν και να εργαστούν στην περιφέρεια αντί να συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις, με όλες τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η μετακίνηση.

Ο αντικειμενικός στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση και γέννηση θετικής και παραγωγικής αίσθησης και ενέργειας για την τουριστική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Στο panel του σεμιναρίου θα συμμετέχουν οι: Νίκος Σκουλάς, Μάκης Φωκάς, Γιώργος Βερνίκος, Γιάννης Kent (Aquis Hotels), Linda Pereira (cpl inventives), Κώστας Κυριλής (F & K Group) και οι οικονομολόγοι Κώστας Καραγιάννης και Ολγα Πετρίδου, εξειδικευμένοι σε τουριστικά θέματα και επιδοτούμενα προγράμματα. Οι οικονομολόγοι θα απαντήσουν και στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα θέματα των ενεργών επιδοτούμενων προγραμμάτων για τουριστικές επενδύσεις.

Συντονίστρια της διοργάνωσης και του panel είναι η Μαργαρίτα Μανούσου διευθύντρια σύνταξης – αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Τουριστική Αγορά» Τ: 210 9238672 – Κ: 6945 550492 – Ε: m.manousou@compupress.gr

Ο στόχος του σεμιναρίου που διοργανώνουμε, είναι η στήριξη της αγοράς στη δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας ύφεσης που διανύουμε, η διατήρηση της αισιοδοξίας στην τουριστική δραστηριότητα και η διαμόρφωση ενός κλίματος που θα στηρίζει την άποψη ότι οι σωστές επενδύσεις και αυτήν την περίοδο, μπορούν να συντελέσουν σε μεγάλες αποδόσεις και η μείωση εξόδων πρέπει να αφορά στα έξοδα εκείνα που δεν έχουν απόδοση.

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 229

ΑρχείοAgendaΕκθέσεις

Καρχιμάκης: ενεργοποιούμε το τηλεοπτικό κανάλι σε ορθή κατέυθυνση

Την ενεργοποίηση του αγροτικού τηλεοπτικού καναλιού στην προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι ο ΕΦΕΤ θα παρεμβαίνει ακόμη πιο αποτελεσματικά στην αγορά ελέγχοντας τα «ελληνοποιημένα» προϊόντα. «Θα συγκρουστούμε, όπως είπα και άλλη φορά, και με τους «νονούς» και με τα «βαφτιστήρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήση Τζηκαλάγια σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά της εισαγωγής φασολιών από τρίτες χώρες και της παράνομης ελληνοποίησης τους ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι για την προβολή των αγροτικών προϊόντων το υπουργείο σχεδιάζει να ενεργοποιήσει και το αγροτικό κανάλι. «Δεν θα είμαστε πλέον στη λογική τη μία ώρα που το κανάλι δείχνει, να φαίνεται η φάτσα του Υπουργού τρία τέταρτα και ένα τέταρτο να ασχολείται με το πραγματικό του αντικείμενο», επισήμανε και πρόσθεσε:
«Μέσα από αυτό το κανάλι θα έχουμε τη δυνατότητα να του αλλάξουμε στρατηγική, για να μπορέσουμε να προβάλουμε ελληνικά προϊόντα ποιότητας, προϊόντα που πραγματικά δεν τα γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προς όφελος των ανθρώπων του μόχθου, της αγωνίας, της ανάγκης που πρέπει πραγματικά να αισθανθούν αξιοπρεπείς και που είναι οι Έλληνες αγρότες».

Όσον αφορά τους ελέγχους, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι «ο ΕΦΕΤ ήδη βρίσκεται σε μια διαδικασία διερεύνησης δυνατότητας εργαστηριακού ελέγχου για την εξακρίβωση των χωρών προέλευσης των εισαγομένων οσπρίων. Αυτό το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Σχετικά με τις εισαγωγές ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι «δεν μπορούμε να τις απαγορεύσουμε. Επιβάλλεται όμως, διασφαλίζοντας την υγεία των καταναλωτών, να κάνουμε αυστηρούς ελέγχους κατά την εισαγωγή τους, παραδείγματος χάρη, όπως γνωρίζετε, για υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, ραδιενέργεια, έντομα κ.λπ.. Και αυτό το έχουμε δείξει αυτές τις μέρες. Βρήκαμε και κατασχέσαμε δεκαοκτώ τόνους αχλαδιών που προέρχονταν από την Τουρκία και που είχαν υπολείμματα. Το ίδιο κάναμε με εισαγωγή σταφυλιών από τα Σκόπια, που είχαν υπολείμματα. Έχουμε δώσει εντολές προς πάσα κατεύθυνση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που έχουν σχέση με τον έλεγχο, να μην αφήνουν τίποτα, να είναι παντού παρόντες -παντού!- για να μπορέσουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε, με τα μέσα που μας δίδονται, το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών. Θα συγκρουστούμε, όπως είπα και άλλη φορά, και με τους «νονούς» και με τα «βαφτιστήρια». Οι ελληνοποιήσεις τουλάχιστον στο επίπεδο που εμείς έχουμε την πληροφόρηση ότι συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα τις αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητες», ξεκαθάρισε.

Παρατείνεταιεκ νέου η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης στο γάλα

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο προειδοποιητικού χαρακτήρα που πραγματοποίησαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και όλοι οι Σύλλογοι γαλακτοπαραγωγών αγελαδοτρόφων, έστειλαν «τελεσίγραφο» για την άμεση ισχύ του νόμου περί αναγραφής της χώρας προέλευσης στο γάλα. Ταυτόχρονα, προειδοποιώντας για ακραίες εξελίξεις σε περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου από τις αρχές του 2010, που λήγει η νέα προθεσμία που έδωσε στις γαλακτοβιομηχανίες η κυβέρνηση για την αναγραφή προέλευσης, οι γαλακτοπαραγωγοί απηύθυναν κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν το ελληνικό αγελαδινό γάλα.

Συγκεκριμένα, με τη διανομή εκατοντάδων μπουκαλιών αγελαδινού γάλακτος με την αναγραφή «φρέσκο ελληνικό γάλα» σε καταναλωτές και περαστικούς αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σημασία της αναγραφής προέλευσης στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών, ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της 24ης Νοεμβρίου, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγελαδοτρόφων στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί και με μεγάλη συμμετοχή και εξίσου μεγάλη οργή κτηνοτρόφων για την έλλειψη στήριξης από την ελληνική πολιτεία.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι γαλακτοπαραγωγοί, κρατώντας μαύρες σημαίες και πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «ένα μπουκάλι νερό ίσον δύο κιλά γάλα», μοίρασαν γάλα στους καταναλωτές, ενημερώνοντάς τους και για τη δεινή κατάσταση του κλάδου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκης Πεβερέτος, χαρακτήρισε «φθηνές» δικαιολογίες τα λεγόμενα της κυβέρνησης για τη νέα αναβολή εφαρμογής του νόμου και πρόσθεσε ότι «είναι δικαίωμα των καταναλωτών να ξέρουν ακριβώς τι αγοράζουν».

«Μόνο με την στήριξη του ελληνικού γάλακτος και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, διασφαλίζονται και οι 180.000 θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα του κλάδου, από την παραγωγή μέχρι το ράφι», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, Γιώργος Κεφαλάς, κρούοντας τον κώδωνα για αφανισμό της γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα. Όπως επισήμανε, η ετήσια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε διαρκώς φθίνουσα πορεία και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει φέτος τους 700.000 τόνους, από 746.000 πέρυσι. Παράλληλα, πριν μερικά χρόνια στον κλάδο απασχολούνταν πάνω από 50.000 νοικοκυριά, ενώ ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει πλέον τις 2.500.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, Απόστολος Μωραΐτης ζήτησε -μεταξύ άλλων- να δοθούν άμεσα λύσεις σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του κλάδου, «αλλιώς στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνικό γάλα».

«Σβήνουν» στη Δικαιοσύνη τα πρόστιμα για το καρτέλ οι γαλακτοβιομηχανίες

Σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν μειωθεί από το Εφετείο τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις γαλακτοβιομηχανίες για την πολύκροτη υπόθεση του καρτέλ. Αυτό αποκάλυψαν στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους.

Παρ’ όλα αυτά οι γαλακτοβιομηχανίες δεν θέλουν να καταβάλλουν ούτε ευρώ και γι’ αυτό προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μηδενιστούν τα πρόστιμα.

Ακτιβιστικά Δείπνα : Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

«Taste For Justice 2009» Δείπνο γνωριμίας με τα ανθρώπινα δικαιώματα Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2009

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει, επί τρίτη συνεχή χρονιά, τη δράση «Taste For Justice», η οποία περιλαμβάνει γεύματα γνωριμίας με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περισσότερα από σαράντα εστιατόρια της Αθήνας, την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου.

Η δράση, συνδυάζοντας τη γεύση με τον ακτιβισμό, θα δώσει στους επισκέπτες των εστιατορίων την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ενός υπέροχου δείπνου, να ενημερωθούν και να στηρίξουν τη δράση γυναικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κάρτες συμπαράστασης, καθώς και αναμνηστικά σουβέρ, θα περιμένουν στο τραπέζι τους, καλώντας τους, έτσι, να κάνουν την αντίρρησή τους πράξη, να δώσουν κουράγιο και να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

Τα εστιατόρια που θα προσφέρουν τα «ακτιβιστικά» γεύματα θα διαθέσουν μέρος των εσόδων τους από τη συγκεκριμένη ημέρα για την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας και θα αναγνωρίζονται από την αφίσα «Taste For Justice» που θα έχει αναρτηθεί στην είσοδό τους.

Κάθε υπογραφή συμπαράστασης είναι πολύτιμη. Δίνει ελπίδα στην Μπιρτουκάν από την Αιθιοπία, η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, επειδή άσκησε ειρηνικά το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Δίνει κουράγιο στην Ρίτα από το Νεπάλ, η οποία δέχεται απειλές για τη ζωή της και διακρίσεις στην κοινότητά της, επειδή εργάζεται για την υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας. Δίνει δύναμη σε εννέα υπερασπίστριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Νικαράγουα, που αντιμετωπίζουν νομικές διώξεις, επειδή βοήθησαν ένα εννιάχρονο κορίτσι, θύμα βιασμού, να υποβληθεί σε νόμιμη έκτρωση. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και κάθε γράμμα θεσμικής πίεσης προς τις αρχές των χωρών που διαπράττουν ή επιτρέπουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών τους.

Χάρη στα γράμματα χιλιάδων ανθρώπων από όλον τον κόσμο, γυναίκες που είχαν πέσει θύματα βίας και σωματεμπορίας ή που υπερασπίστηκαν γυναίκες-θύματα βίας εξασφάλισαν βασικά δικαιώματά τους. Στο Ιράν, η κουρδικής καταγωγής φοιτήτρια Χάνα Αμπντί αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2009, μετά από 16 μήνες κράτησης στη φυλακή. Η Χάνα είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2007, εξαιτίας της δράσης της υπέρ της ειρήνης και του δικαιώματος των κούρδων γυναικών στο Ιράν για ελεύθερη έκφραση. Κρατήθηκε δύο μήνες σε απομόνωση και, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια εξορίας. Τα χιλιάδες γράμματα πολιτών προς τις αρχές του Ιράν, συνέβαλαν, ώστε, τελικά, η ποινή της να μειωθεί σε 18 μήνες φυλάκισης.

Από την ίδρυσή της, το 1961, η Διεθνής Αμνηστία έχει συμβάλει στην απελευθέρωση περισσότερων από 75.000 κρατούμενων συνείδησης, παρακινώντας χιλιάδες ανθρώπους να στείλουν κάρτες συμπαράστασης ή γράμματα θεσμικής πίεσης προς τις εκάστοτε αρχές.

Πληροφορίες:
Μάρω Σαββοπούλου, Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής, τηλ. 210 3600628, εσωτ. 2.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ «TASTE FOR JUSTICE»

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1-TGI FRIDAY’S Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 7227721
2-TGI FRIDAY’S Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6475417-8
3-TGI FRIDAY’S Υμηττού 110 (εμπ. κέντρο Millennium), Παγκράτι, τηλ. 210 7560544-5
4-TGI FRIDAY’S Kολοκοτρωνη 35, Πλατεία Κεφαλαρίου, τηλ. 210623394/48/49
5 -TGI FRIDAY’S Λαζαράκη 43 , Γλυφάδα, τηλ. 210 8943900, 210 8982608-609
6 -TGI FRIDAY’S PierOne, Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9853281
AIOLI Αρτέμιδος 9, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940181
BAYERN BIERHAUS Χριστόφορου Νέζερ 19, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944439
BEER-ACADEMY Στουρνάρη 29, Εξάρχεια, τηλ. 210 3816962
BLACK DUCK Χρ. Λαδά 9Α, τηλ. 210 3234760
BUFFALO BILL’S Κύπρου 13, Γλυφάδα, τηλ. 210 8943128
BURGERING HOUSE Λαοδίκης 36-38, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941830, 210 8941889
COOKOU FOOD Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια, τηλ. 210 3831955
EAT-IT Σκουφά 37, Κολωνάκι, τηλ. 210 3631827
FOOD COMPANY Εμ.Μπενάκη 63-65 , Εξάρχεια, τηλ. 210 3805004
MYSTIC PIZZA & PASTA Εμμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210 3839500
PECORA NERA Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6914183
PROSOPA Ιεράς οδού & Κων/πόλεως 84, Ρουφ, τηλ. 210 3413433
SALERO Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ. 210 3813358, 210 3301369
SEA SATIN Φωκυλίδου 1, Κολωνάκι, τηλ. 210 3619646
SOCIETY Κολοκοτρώνη 6, Σύνταγμα, τηλ. 210 3230445
VINCENZO Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941310, 210 8941425
ΑΘΗΡΙ Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 4940672, 210 3462983
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, Μουσείο, τηλ. 2108210004
ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457
ΓΙΑΝΤΕΣ Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, τηλ. 2103301369
ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ. 210 8001402
ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΟΠΙΣΤΗΣ Παράσχου 116, Αθήνα, Γκύζη, τηλ. 210 6410084
ΛΑΔΟΦΑΝΑΡΟ Αρχιπελάγους 68 Β’ , Τερψιθέα Γλυφάδας, τηλ. 210 9642843
ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ Αγησιλάου 71, Κεραμεικός, τηλ. 210 3460488
ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ιπποθοντιδών 10, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3459172
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ.GR Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, τηλ. 210 8813121
ΟΙΚΕΙΟ Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, τηλ. 210-72 59 216
ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ Θησέως 25 & Δουκ. Πλακεντίας, Πλ. Κένεντι, Χαλάνδρι, τηλ. 2106830220
ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ GOLD Λ.Κηφισίας 37 και Σπύρου Λούη (Golden Hall), Μαρούσι, τηλ. 210 6891038
ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ Μηλιώνη 7-9, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643353-4
ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ Πλατεία Κεφαλαρίου, τηλ. 2108089160-2
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ Ευμολπιδών 24, Γκάζι, τηλ. 210 3414140
ΡΙΦΙΦΙ Εμ. Μπενάκη 69 Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ. 210 3300237
ΣΠΙΤΑΚΙΑ Δεκελέως 24 και Ζαγρέως , Γκάζι, τηλ. 210 3412323
ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ Μητροπόλεως 12-14, τηλ. 2103247607, 210 6230080
ΤΙΚΕ Χαριλάου Τρικούπη & Κρήτης 27, Κηφισιά, τηλ. 210 8084418
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ Αριστοτέλους 52, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6857626
ΥΔΡΟΥΣΣΑ Aγ. Παρασκευής 56, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6812520
ΧΟΧΛΙΔΑΚΙ Αδριανίου 31, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6746661
ΧΡΥΣΑ Αρτεμισίου 4 & Κεραμεικού, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412515

Σκανδαλο της μελαμίνης :Θανατική για την προστασία των κινέζικων γαλακτοκομικών

ΔΥΟ ΚΙΝΕΖΟΙ πολίτες, οι Ζανγκ Γιουτζούν και Γκενγκ Ζινπίνγκ, που είχαν καταδικαστεί τον περασμένο Ιανουάριο με άλλους 19 για το περίφημο «σκάνδαλο της μελαμίνης» σε γάλα-σκόνη που δινόταν σε βρέφη, θανατώθηκαν προχθές, όπως προστάζει ο κινεζικός ποινικός κώδικας.
Δεν έγινε γνωστό πού και πώς εκτελέστηκε η θανατική ποινή. Δύο τρόπους χρησιμοποιούν οι Αρχές. Ο ένας είναι διά τυφεκισμού, από εκτελεστικό απόσπασμα και ο άλλος είναι με θανατηφόρα δόση ένεσης. Οι άλλοι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης. Εξι παιδιά βρήκαν τον θάνατο από τη μολυσμένη με μελαμίνη σκόνη γάλακτος. Αλλα περίπου 300.000 νόσησαν βαριά. Η μελαμίνη χρησιμοποιείται στη βιομηχανία κατασκευής πλαστικών, καθώς και σε αγροτικά λιπάσματα. Οι δύο εκτελεσθέντες ήταν μεσάζοντες για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας γαλακτοκομικών. Αυτοί αγόραζαν το γάλα από τους παραγωγούς, το οποίο η εταιρεία επεξεργαζόταν και μετέτρεπε σε μορφή σκόνης, προσθέτοντας διάφορες χημικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και τη μελαμίνη. Αυτή ήταν η Σανλού, η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης σκόνης γάλακτος, που αποκαλύφθηκε πως γνώριζε ότι το γάλα περιείχε επικίνδυνες ουσίες για την υγεία των παιδιών. Διέθεσε στην αγορά περισσότερους από 770 τόνους τέτοιου γάλακτος. Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Τιαν Γουενχούα, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
πηγή :http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=105522

Εθνικό απόθεμα : Κατανομή του 2008 .

Ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κατανομή 40.623,55 δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, αξίας 20.311.755 €, σε 16.109 δικαιούχους, από το εθνικό απόθεμα του 2008. Οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Όπως αναφέρεται στην σχετικήα ανακοίνωση του υπουργείου «Με συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Κοινωνική Λογοδοσία, η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, έδωσε εντολή στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ώστε να προχωρήσει στη κοινοποίηση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των καταστάσεων που αφορούν τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης 2008».

Σε δηλώσεις, η υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γεγονός αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα στην δημοσιοποίηση όλων των πράξεων που αφορούν δικαιούχους ή ωφελούμενους κοινοτικών ενισχύσεων. Όπως είναι γνωστό η κατανομή του εθνικού αποθέματος 2008 έγινε λίγο πριν τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2009, και όσοι κρίθηκαν δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει τις ενισχύσεις. Θεωρούμε υποχρέωση μας την δημοσιοποίηση της κατανομής ως πρώτο δείγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιοποιηθούν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όλοι οι δικαιούχοι δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2008 καθώς και τα ποσά ενίσχυσης που έλαβαν. Θα ήθελα να τονίσω ότι για πρώτη φορά από το 2006 και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα γίνει δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στη διαφανή και αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων».

Ακολουθεί πίνακας ανά νομό, αριθμού δικαιούχων, αριθμού δικαιωμάτων και αξίας δικαιωμάτων.

ΔΑΑ
Αριθμός Δικαιούχων δικαιωμάτων ΕΑ 2008
Αριθμός Δικαιωμάτων ΕΑ 2008
Αξία δικαιωμάτων ΕΑ 2008

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1.565
4.383,41
2.191.705,00

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1
3,00
1.500,00

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
75
172,38
86.190,00

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
250
681,61
340.805,00

ΑΡΤΗΣ
109
279,77
139.885,00

ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
1
2,05
1.025,00

ΑΧΑΙΑΣ
315
733,48
366.740,00

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
99
239,37
119.685,00

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
178
474,92
237.460,00

ΔΡΑΜΑΣ
288
746,42
373.210,00

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1
3,00
1.500,00

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
125
313,40
156.700,00

ΕΒΡΟΥ
199
506,85
253.425,00

ΕΥΒΟΙΑΣ
74
210,20
105.100,00

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
46
137,47
68.735,00

ΖΑΚΥΝΘΟΥ
8
18,24
9.120,00

ΗΛΕΙΑΣ
46
105,11
52.555,00

ΗΜΑΘΙΑΣ
546
1.217,54
608.770,00

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
414
1.169,20
584.600,00

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
384
1.010,67
505.335,00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
359
910,31
455.155,00

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
512
1.496,49
748.245,00

ΚΑΒΑΛΑΣ
147
370,12
185.060,00

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
74
199,24
99.620,00

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
164
444,75
222.375,00

ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5
9,75
4.875,00

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
196
583,96
291.980,00

ΚΙΛΚΙΣ
265
680,94
340.470,00

ΚΟΖΑΝΗΣ
462
1.216,83
608.415,00

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
156
350,13
175.065,00

ΚΥΚΛΑΔΩΝ
145
406,56
203.280,00

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1.680
3.503,01
1.751.505,00

ΛΑΡΙΣΑΣ
982
2.459,09
1.229.545,00

ΛΑΣΙΘΙΟΥ
97
256,06
128.030,00

ΛΕΣΒΟΥ
631
1.781,22
890.610,00

ΛΕΥΚΑΔΑΣ
27
78,45
39.225,00

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
364
909,29
454.645,00

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
39
89,54
44.770,00

ΞΑΝΘΗΣ
73
200,13
100.065,00

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
155
373,72
186.860,00

ΠΕΙΡΑΙΑ
17
42,82
21.410,00

ΠΕΛΛΗΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
643
1.096,35
548.175,00

ΠΕΛΛΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ
776
1.821,34
910.670,00

ΠΙΕΡΙΑΣ
77
208,04
104.020,00

ΠΡΕΒΕΖΗΣ
285
742,20
371.100,00

ΡΕΘΥΜΝΗΣ
687
1.933,01
966.505,00

ΡΟΔΟΠΗΣ
222
560,21
280.105,00

ΣΑΜΟΥ
30
81,87
40.935,00

ΣΕΡΡΩΝ
814
1.962,85
981.425,00

ΤΡΙΚΑΛΩΝ
235
648,10
324.050,00

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
15
36,44
18.220,00

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
206
510,32
255.160,00

ΦΛΩΡΙΝΗΣ
228
552,13
276.065,00

ΦΩΚΙΔΟΣ
36
106,00
53.000,00

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
190
497,31
248.655,00

ΧΑΝΙΩΝ
360
1.023,88
511.940,00

ΧΙΟΥ
31
73,00
36.500,00

16.109
40.623,55
20.311.775,00

περισσότερα εδώ

Κρίσμος Κοινοτικός Έλεγχος για ΟΣΔΕ .

Από την Κρήτη και συγκεκριμένα τους Νομούς Ηρακλείου και Χανίων, ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι επιτόπιοι έλεγχοι που θα διενεργήσουν καθ’ όλη την εβδομάδα ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων και την πορεία της γεωγραφικής απεικόνισης-ψηφιοποίησης (LIPS) αγροτεμαχίων.

Οι κοινοτικοί ελεγκτές θα ξεκινήσουν από τα αρχεία του παραρτήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη και μετά θα επακολουθήσουν οι έλεγχοι στα μητρώα των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ θα γίνουν και επιτόπιοι έλεγχοι σε εκμεταλλεύσεις για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των στοιχείων.

Ο κοινοτικός έλεγχος της 23ης – 27ης Νοεμβρίου θεωρείται κρίσιμος, καθώς από την έκβαση και τα αποτελέσματά του θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα μπορέσει να καταβληθεί – ολόκληρη ή ένα μέρος αυτής – η φετινή ενιαία ενίσχυση στους δικαιούχους αγρότες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Τη Νέα Δημοκρατία μην την κλαις

Τη Νέα Δημοκρατία μην την κλαις
Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini. gr

Είναι πολλοί που προβλέπουν τα χίλια μύρια όσα για τη Νέα Δημοκρατία την 30ή Νοεμβρίου 2009. Από διάσπαση μέχρι μούτρωμα των οπαδών και από διάλυση μέχρι ανταλλαγές ύβρεων. Στηρίζουν δε τις προφητείες τους στις βολές, αιχμές, ακόμη και προσβολές που εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Βέβαια, όλοι οι μετά Χριστόν προφήτες ξεχνούν μερικά πράγματα. Πρώτον: τα ίδια έλεγαν το 2007 και για το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον και κυριότερο: η δημοκρατική διαδικασία δεν είναι δεξίωση, όπου όλοι ανταλλάσσουν κομπλιμέντα και κανείς δεν κακοκαρδίζει κανέναν. Στην πολιτική, πάντα λέγονται δυο κουβέντες παραπάνω. Στο βαθμό που η συζήτηση δεν ξεφεύγει σε προσωπικές ύβρεις, αντί να απευχόμαστε τον έντονο διάλογο, πρέπει να τον αποζητούμε. Δεν είναι κακό να υπάρχουν επιθέσεις σε πολιτικά ζητήματα. Διά των συκοφαντημένων από τα ΜΜΕ «βολών» και «αιχμών» ξεκαθαρίζουν οι θέσεις των πολιτικών.

Το θετικό είναι ότι ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται κουβέντα. Πολλοί θα υψώσουν το φρύδι λέγοντας ότι «δεν είναι στο βάθος που απαιτείται». Πιθανώς, αλλά δεν μας λένε ταυτόχρονα και το «βάθος» που θα τους ευχαριστούσε. Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η εκλογή από τη βάση είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για ένα κατά βάση συντηρητικό κόμμα. Εξάλλου, ποτέ καμιά διαδικασία δεν είναι άριστη, όχι μόνο όταν πρωτοδοκιμάζεται, αλλά και μετά από χρόνια. Στην Ελλάδα έχουμε 35 χρόνια δημοκρατίας κι όμως απομένουν πολλά να κατακτήσουμε. Επομένως, είναι φυσικό κι επόμενο να υπάρχουν προβλήματα στην εκλογή από τη βάση, μια διαδικασία που ουσιαστικά έχει δύο χρόνια ζωής.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι φίλοι και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν έχουν να φοβούνται τίποτε από το κλίμα πανικού και καταστροφής, που δημιουργούν καθημερινά οι τηλεαστέρες για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Αντιθέτως, πρέπει να απαιτούν από τους υποψηφίους μεγαλύτερη διασαφήνιση των θέσεων και ας συγκρούονται αυτές μεταξύ τους. Αν οι απόψεις ήταν ταυτόσημες, δεν θα χρειάζονταν τρεις υποψήφιοι· θα αρκούσε ένας. Εξάλλου, ταυτόσημες απόψεις υπάρχουν μόνο στα νεκροταφεία και στο ΚΚΕ, αν και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνει κάποιος το ένα από το άλλο.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας της. Αυτό που κάνει δεν είναι σημαντικό μόνο για την ίδια, είναι σημαντικό για τον τόπο. Ενα μεγάλο κόμμα παύει να είναι μια μάζωξη βαρώνων που ψάχνει να χρίσει τον Εκλεκτό, ούτε ένα άθροισμα στελεχών που απλώς ετοιμάζει το επόμενο γιουρούσι στο κράτος. Μεταμορφώνεται σε ευρωπαϊκό κόμμα που μαθαίνει να συζητάει πολιτικά, έστω κι αν αυτό προκαλεί συγκρούσεις. Δημιουργούνται τριβές, λέγονται παραπανίσιες κουβέντες, φτιάχνεται «κλίμα», αυτό που οι υπεροπτικοί της τηλοψίας λένε ότι «δεν είναι ευχάριστο». Αυτό όμως είναι το ελάχιστο κόστος της δημοκρατίας. Πολιτικός οργανισμός χωρίς τριβές δεν είναι πολιτικός, είναι εξωραϊστικός σύλλογος. Η ενότητα των κομμάτων δεν επιτυγχάνεται διά του σαβουάρ βιβρ, σφυρηλατείται με την κατάθεση και τη σύγκρουση απόψεων. Η μετάβαση στο καινούργιο έχει κόστος, αλλά η στασιμότητα είναι καταστροφική.