Η πιστοποίηση του ελληνικού γύρου απαιτεί ενιαίους κανόνες στην παραγωγή του.


Η διεθνής πιστοποίηση του ελληνικού γύρου, με στόχο την ανάδειξη, την προστασία και την αποδοτικότερη εμπορική εκμετάλλευσή του θα είναι – εφόσον επιχειρηθεί- μια δύσκολη, δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, το θετικό αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι εγγυημένο.
Εφόσον δημόσιοι κι ιδιωτικοί ελληνικοί φορείς επιχειρήσουν να κινήσουν μια τέτοια διαδικασία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανταγωνιστές εντός κι εκτός Ε.Ε., ενδέχεται να εξαπολύσουν κύμα ενστάσεων που θα δυσκολέψουν την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή, ούτε στο εσωτερικό της χώρας οι κύριοι παίκτες της αγοράς (παραγωγή, μεταποίηση, μαζική εστίαση και πανεπιστήμια), δεν έχουν καταλήξει στο ποια είναι η προτιμότερη διαδικασία για μια τέτοια πιστοποίηση ούτε το τι ακριβώς θέλουμε να πιστοποιηθεί. Ο ΣΕΒΕΚ πάντως, αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί κοινή φόρμουλα στο άμεσο μέλλον.

Continue reading

Μ.2.2 Παροχή Γεωργικών Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις .


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τον «Καθορισμό λεπτομερειών εφαρμογής του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εφαρμογή του Καν.(Ε.Ε.) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου». Continue reading

Γνωστοποίηση Επιχειρήσεων Τροφίμων


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Είναι η υποχρεωτική διαδικασία με την οποία ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει εκ των προτέρων την αρμόδια αρχή για την έναρξη λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας την οποία προτίθεται να ασκήσει σε ορισμένο χώρο ή εγκατάσταση χωρίς να απαιτείται εκ των προτέρων έλεγχος .
Δεν απαιτείται η λήψη αδειών λειτουργίας αλλά μόνο η γνωστοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την γνωστοποίηση οικοτεχνικών μονάδων τροφίμων.0.ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ -ΠΑΡ.Ι

Επικοινωνήστε μαζί μας για τεχνική υποστήριξη
Τ. 2103457 184 6977 239 066
www.askjim.gr e-mail: ecogrev@gmail.com Continue reading

Έλαβα την προέγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης .Και μετά τι κάνω ;

Σχέδια Βελτίωσης:
1) Όσοι έχετε προεγκρίσεις ρίξτε μια ματιά… πολλές έχουν λάθη στα ποσοστά… (τα οποία και μπορούν να διορθωθούν…) Prl.
2) Οι Νέοι Γεωργοί και οι Κτηνοτρόφοι άρχισαν να παραλαμβάνουν προεγκρίσεις .Προσοχή! επειδή έρχονται με απλό ταχυδρομείο , όσοι έχετε δώσει διευθύνσεις σε χωριό μιλήστε με τον Ταχυδρόμο σας μην παραπέσει η προέγκριση. θα χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να συγκεντρωθούν δικαιολογητικά που πιθναόν να ζητά. (Μάριος)
3.Τι να κάνετε μόλις παραλάβετε την προέγκριση διαβάστε εδω:
( απο dp) Οδηγία μετα τις προεγκρίσεις – διαβάστε προσεκτικά ….

Ποιά φυλή Αιγοπροβάτων να επιλέξω ;

Ξεκινήστε  μελετώντας τις σπάνιες φυλές αιγοπροβάτων  .Στοιχεία απο το βιβλίο του καθηγητή ΓΠΑ- Ρογδάκη .

Χιώτικα

Αναπαραγωγικά χαρ/κά

Φυλή πρώϊμη. Ηλικία ενήβωσης: 290 ημέρες. Διάρκεια οιστρικής περιόδου: 270 ημέρες. Διάρκεια οιστρικού κύκλου: 17 ημέρες. Μέγεθος τοκετοομάδων στη γέννηση: 1,6-2 αμνοί ανά προβατίνα και έτος. Continue reading

Τι είναι η κοινωνική οικονομία ;

Τι είναι για τις γυναίκες  η κοινωνική οικονομία ;

Ο Συνεταιρισμός  πρόσφερε  σε όλα τα νοικοκυριά των μελών του 

ένα επιπλέον εισόδημα και ενίσχυσε  τη  θέση  της γυναίκας στην τοπική κοινωνία.    

Ηλιάνα Βουζαρά- Μέλος Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Διαβάστε  περισότερα εδω  για την Κοινωνική Οικονομία

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Γεωπόνος Σύμβουλος 

(6977 239 066)

 

ΥΠΑΑ&Τ :Αναδεικνύει θέματα γεωργικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

12. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

 Σ’ έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία και η γνώση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, εισάγονται και σχεδιάζονται προγράμματα Διά Βίου Αγροτικής Μάθησης και Κατάρτισης. Continue reading

Σχόλια για την Δια Βίου Μάθηση & πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας

¨Ενα νομοσχέδιο κομμένο ραμμένο στα μέτρα των συντεχνιών της εκπαίδευσης και όχι στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας.

Το νομοσχέδιο για την «δια βίου μάθηση»με την φιλοσοφία την οποία παρουσιάζεται στη διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, τα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά εργαλεία τα οποία προτείνει στην ουσία είναι μια προέκταση της τυπικής κρατικής και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Continue reading

Παραδοσιακά Ζυμαρικά : Θέλουν συνεργασία και κουλτούρα ποιότητας

Συναντήσεις με συλλόγους γυναικών είχε ο προϊστάμενος του Κέντρου Δήμητρα Ροδόπης, Κώστας Μπούντας με στόχο την ίδρυση γυναικείου συνεταιρισμού στο νομό. Για το λόγο αυτό θα γίνουν σεμινάρια παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών στο Κέντρο Δήμητρα με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν και να ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους. Continue reading

Κατάρτιση:«παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών» και «Μελισσοκομία»

Ταχύρυθμο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων ενδιαφερομένων αγροτισσών για κατάρτιση σε θέματα «παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών», θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν θα αναφέρονται στις δυνατότητες της βιολογικής γεωργίας για την περιοχή μας, στην παραγωγή ή επιλογή των κατάλληλων υλικών, σε τρόπους παραγωγής- συνταγές θρακιώτικων ζυμαρικών, ζυμαρικών ολικής άλεσης, στη διατροφική τους αξία, στη σημασία της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και σε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας «Γυναικείων συνεταιρισμών» .

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 25310-22121 – 25310-82019 – 69744336775 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας μονάδα  Ζυμαρικών  επικοινωνήστε για τεχνικές λεπτομέρειες με το γραφείο μας και για αδειοδότηση εργαστηρίου  Ζυμαρικών

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (6977 239 066)   Επιστ .Τροφίμων Σύμβουλος  HACCP /ISO 2200
[gravityform id=1]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Ενημέρωση για τη βασιλοτροφία κυψέλης, τους τρόπους αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών των μελισσών και ειδικά της νοζεμίασης παρέχει σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους ο ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα.

Το ταχύρυθμο εκπαιδευτικό τριήμερο σεμινάριο θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 28,29 και 30 Ιουλίου 2010. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 6 ώρες ημερησίως από τις 8:30-14:30. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας Γιώργο Τσουμάνη, στο τηλ. 27610- 22116.