Το δίκτυο των εστιατορίων που σέβονται και στηρίζουν το ελληνικό κρασί

«ΕλλΟινικό Εστιατόριο»
www.GreekWineResto.com

Το δίκτυο των εστιατορίων που σέβονται και στηρίζουν το ελληνικό κρασί

Το εστιατόριο είναι ίσως ο πιο φυσικός χώρος έκφρασης για το κρασί. Ποια είναι, όμως, τα εστιατόρια εκείνα που σέβονται και πραγματικά στηρίζουν το κρασί και δη το ελληνικό;

Το δίκτυο εστιατορίων «ΕλλΟινικό Εστιατόριο / GreekWineResto» δίνει την απάντηση, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας καταστήματα εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αξιόλογες λίστες ελληνικών κρασιών.

Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι το εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο ποιότητας όλων των εποχών, η εύρεση εστιατορίων που το εκπροσωπούν αποτελεσματικά κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, ακόμα και στον ελλαδικό χώρο, πόσο μάλλον διεθνώς!

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Δίκτυο ΕλλΟινικών Εστιατιορίων, μια πρωτοβουλία της εφημερίδας «Το Αμπελοτόπι», που συνασπίζει κάτω από την ίδια σκεπή όλους τους εστιάτορες που αγαπούν και προβάλλουν το σύγχρονο ελληνικό κρασί όπου κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως της κουζίνας που προτείνουν.

Κύρια προϋπόθεση για την ένταξη ενός εστιατορίου στο Δίκτυο είναι η ύπαρξη αξιόλογης λίστας ελληνικών κρασιών: Ποια ελληνικά κρασιά περιέχει; Είναι καλή και αντιπροσωπευτική η επιλογή τους; Ταιριάζουν με την κουζίνα του εστιατορίου; Αντικατοπτρίζουν την αναγέννηση του σύγχρονου ελληνικού κρασιού;

Αυτά και άλλα συναφή θέματα δίνουν το πράσινο φως για την ένταξη ενός χώρου εστίασης στο δίκτυο «ΕλλΟινικό Εστιατόριο». Στόχος είναι σταδιακά να συμπεριληφθούν σε αυτό όσο περισσότερα εστιατόρια τιμούν το ελληνικό κρασί.

Η εξειδικευμένη συντακτική ομάδα της εφημερίδας Αμπελοτόπι επιμελείται την αξιολόγηση των οινικών υποδομών και φυσικά της λίστας κρασιών κάθε εστιατορίου που επιθυμεί να ενταχθεί στο Δίκτυο και την κατατάσσει σε ένα από τρία επίπεδα αξιολόγησης: «Κλασική», «Διαπρεπής» και «Εξαιρετική», που είναι και η ανώτερη διάκριση.

Τα εστιατόρια–μέλη του Δικτύου ξεχωρίζουν εύκολα από τα υπόλοιπα, καθώς φέρουν το καλαίσθητο διακριτικό σήμα του δικτύου. Η συμμετοχή στο Δίκτυο ανανεώνεται κάθε χρόνο, ευκαιρία για το εστιατόριο να βελτιώσει τη θέση του στο Δίκτυο ή να διατηρήσει τη θέση του, εάν ανήκει στην κατηγορία των «εξαιρετικών».

Στον διαδικτυακό τόπο www.GreekWineResto.com θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα εστιατόρια-μέλη του Δικτύου.

Εάν θέλετε το εστιατόριό σας να συμπεριληφθεί στο Δίκτυο ΕλλΟινικό Εστιατόριο, κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής – ερωτηματολόγιο και στείλτε την συμπληρωμένη, μαζί με τα ζητούμενα στοιχεία του εστιατορίου σας, στη διεύθυνση: Λ. Καρέα 41, 162 33 Βύρωνας.

Πηγή : http://www.vinetum.gr

Αφήστε μια απάντηση