HACCP: Υποστήριξη για μικρές Οικοτεχνίες

oliveoil
Ειδικό Πρόγραμμα για την στήριξη της Οικοτεχνίας .

Το Γραφείο μας δραστηριοποιείται στην τεχνική υποστήριξη της αγρο-οικοτεχνίας & των μικρών επαγγελματικών εργαστηρίων τροφίμων .
Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2016 θα έχει ψηφιστεί το «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» .Με το νέο ν/σ θα απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και θα αντικατασταθεί μόνο με την γνωστοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας .
Δηλαδή πρώτα θα χορηγείται η αδειοδότηση και μετά θα γίνεται ο έλεγχος στις οικοτεχνίες τροφίμων.
Μπορεί με το νομοσχέδιο να απλοποιείται η γραφειοκρατία

αδειοδότησης με τη γνωστοποίηση και να καταργείται η βεβαίωση καταλληλότητας (άρθρο 21) παραμένει η υποχρέωση να τηρούνται οι απαιτήσεις της εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας για την ασφάλεια τροφίμων .
Παραμένει η έγκριση της μελέτης HACCP (άρθρο 24) για τις οικοτεχνίες τροφίμων .
Οι υποχρεώσεις μιας οικοτεχνίας για την ασφάλεια των τροφίμων θα παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες στο σημερινό ανταγωνιστικό και νομικό πλαίσιο που λειτουργούν .
Οι οικοτεχνίες είναι υποχρεωμένες να έχουν την ίδια συμβουλευτική υποστήριξη όπως οι μεγάλες εταιρίες .
Το κόστος κάλυψης της δαπάνης αυτής σχετικά με την εφαρμογή της μελέτης HACCP είναι μεγάλο, σχετικά με το μικρό μέγεθός τους . Το κόστος της δαπάνης να απασχολεί η οικοτεχνία ένα στέλεχος για την Μελέτη HACCP είναι πολύ υψηλό και δεν το αντέχει , στις σημερινές συνθήκες κρίσης .

Σήμερα το γραφείο μας προσφέρει για τις μικρές οικοτεχνίες τροφίμων εξωτερικές υπηρεσίες συμβούλου HACCP σε τιμές κρίσης .
Προσφέρουμε στοχευμένα για τις μικρές οικοτεχνίες :
– Σύνταξη μελέτης HACCP για έγκριση από την Αρχή Ελέγχου και Εφαρμογή της μελέτης HACCP με τα απαραίτητα αρχεία που πρέπει να τηρούνται από την οικοτεχνία
– Τεχνική βοήθεια για την λήψη του Πιστοποιητικού εφαρμογής της Μελέτης HACCP .
– Στοχευμένη Εκπαίδευση στην ασφάλεια τροφίμων .
– Ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο των τροφίμων
– Εποπτεία ποιοτικού ελέγχου
– Προδιαγραφές και επιλογή Α΄υλών και υλικών συσκευασίας .
– Υπηρεσίες Επιστήμονα Τροφίμων στην δημιουργία της ετικέτας .
– Επιλογή και αξιολόγηση προμηθευτών
– Συμβουλές στη χωροθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού
– Συμβουλές στις Υγειονομικές απαιτήσεις της εγκατάστασης του εξοπλισμού και των μέσων μεταφοράς
Για την εφαρμογή των πιο πάνω απαιτήσεων για την ασφάλεια τροφίμων της οικοτεχνίας το γραφείο μας αυτό-δεσμεύεται με το παρακάτω πλαίσιο .
– Μια συμφωνημένη επίσκεψη ελέγχου και επιθεώρησης ανα 4 ή 6 μηνες .
– Εκπαίδευση του προσωπικού στην τήρηση των Αρχείων HACCP .
– Μικροβιολογικοί έλεγχοι νερού ανα 6 μήνες .
– Μικροβιολογικός έλεγχος αποτελεσματικότητας προγράμματος καθαρισμού ανα 4ή 6 μήνες .
– Μικροβιολογικοί έλεγχοι τελικών προϊόντων και υλικών ανα 4 μήνες .
– Παρακολούθηση και έλεγχος τήρησης φακέλων ανα 2-3-4ή 6 μήνες
– Υλοποίηση συμφωνημένων έργων που απαιτεί η εφαρμογή της μελέτης HACCP .
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε οικοτεχνίες τροφίμων του λεκανοπεδίου Αττικής ,που έχουν μέχρι 5 εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και διαθέτουν εργαστήρια παραγωγής και μεχρι ένα σημείο λιανικής πώλησης .
Το κόστος της δαπάνης είναι από 500 -1.500 ευρώ ανά έτος .
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ , 2% υπερ ΓΕΩΤΕΕ και 20% παρακράτηση φόρου.
Για την Περιφέρεια θα πρέπει να υπάρξει συμφωνημένη τιμή κατά περίπτωση μελέτης .
Προσφορά Υπηρεσιών του γραφείου μας για μικρές οικοτεχνίες- για διευκρινίσεις επικοινωνήστε
Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων ΓΠΑ
Τ. 6977 239 066 Τ. 210 3457184
e-mail: ecogrev@gmail.com www.askjim.gr

Αφήστε μια απάντηση