Πως θα ιδρύσουμε ομάδα παραγωγών γάλακτος ;

galaΕρώτημα:

<Την καλημέρα μου από την Κ.  Θα ήθελα να μας βοηθήσετε με τις γνώσει σας και την εμπειρία που έχετε στα θέματα των γεωργοκτηνοτροφικών

  1. .ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΟΜΆΔΑ Σ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ με αντικείμενο την δημιουργία παραδοσιακού τυροκομείου στον Δήμο Ν.Κ. για την παραγωγή τυριού βούτυρο διάφορες κρέμες ρυζόγαλο κ.άλλα προϊόντα με την συμμετοχή των κτηνοτρόφων από τον τοπικό Δήμο με την προϋπόθεση οι κτηνοτρόφοι που θα συμμετέχουν στην ίδρυση του τυροκομείου θα διαθέτουν το βασικότερο ΆΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ Σ στην μονάδα τους και η δραστηριότητα της μονάδος θα είναι στα όρια του Δήμου Ν.
  2.  Τι χρειάζεται για την εγκατάσταση αυτόματου πωλητή γάλακτος στις τοπικές Λαϊκές αγορές καθώς και θέσεις στις λαϊκές αγορές για τους τοπικούς κτηνοτρόφους για να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές χωρίς την μεσολάβηση των διαφόρων μεσαζόντων.

 

.Ευχαριστώ ως μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου Κτηνοτρόφων Ν.Κ.

Θόδωρος Μπ. , Ν. Κ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

  1. Δημιουργία Ομάδας Παραγωγών  γάλακτος και προιόντων γάλακτος (του πρ. Καν.952/97)

Βήμα 1ο :  Σύνταξη καταστατικού Ομάδας Παραγωγών  με μέλη τουλάχιστον 20 κτηνοτρόφους …νόμιμους σε όλα:  με άδειες ίδρυσης  και λειτουργίας στάβλων, με  νέα Μητρώα …με απογραφή κάποιων στοιχείων τους σχετικά με την παραγωγή τα ζώα τους κλπ   δηλαδή θ πρέπει ο κάθε παραγωγός να υπογράψει μια Αιτηση ένταξης στην Ομάδα που θα δημιουργήσουμε .Θα πρέπει να αποδέχεται κοινούς κανόνες παραγωγής και εμπορίας που συναποφασίσουμε σαν Ομάδα .

Βήμα 2ο : Αναγνώριση του Καταστατικού .Σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας .

Βήμα 3ο : Εκλογή Οργάνων Διοίκησης της Ομάδας .

Βήμα 4ο : Σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου . Το Γραφείο μου  (6977 239 066)  μπορεί να σας βοηθήσει  μετά  από Σύμβαση ανάθεσης έργου που γίνει με την Ομάδα Παραγωγών να αναλάβει την Τεχνική σας υποστήριξη για οποιοδήποτε τεχνικό   θέμα αφορά : Επιχειρηματικό Σχέδιο και χρηματοδότηση  των Δράσεων  που θα συναποφασίσουμε …καλύτερα λεπτομέρειες να τις  πούμε στη συνέχεια  όταν γνωριστούμε και συμφωνήσουμε  στις διαδικασίες Τεχνικού Συμβούλου  σας .

Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε .

Δημήτριος Παπακωνσταντίνου Γεωπόνος Σύμβουλος (6977239066)

 

 

  1. Εγκατάσταση αυτόματου πωλητή γάλακτος  στις λαϊκές αγορές  .

Είναι πολύ  πρωτοποριακή ενέργεια . Η νομοθεσία για αυτή τη δραστηριότητα  είναι σε εξέλιξη …πολλοί κτηνοτρόφοι περιμένουν  να πωλούν προιόντα γάλακτος σε λαϊκές  αλλά δεν έχει ακόμη   κάτι σχετικό  ..μπορώ να το μελετήσω  το θέμα περισσότερο   ρωτώντας  τις σχετικές  Αρχές Ελέγχου και να σας προετοιμάσω ανάλογα  για τις υγειονομικές προυποθέσεις  και τις αδειοδοτήσεις  που απαιτεί η δραστηριότητα αυτή . Δεν έχει εκδοθεί κάποια ΥΑ  που να ρυθμίζει το  θέμα της πώλησης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων .Είμαι σίγουρος πως το έχετε ψάξει  και θα σας έχουν πει περιμένετε ….μη βιάζεσθε . Η νομοθεσία των λαικών αγορών  είναι πολύπολοκη  και κανένας δεν ξέρει τίποτα …ως (πρώην  ) Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου  Δεσκάτης έχω ετοιμάσει έναν Οδηγό Υποχρεώσεων και δικαιωμάτων  αυτών που επιθυμούν συμμετάσχουν στη λαική …αλλά θέλει επικαιροποίηση  με τις νέες διατάξεις  που δεν προφταίνω  να τις παρακολουθώ ..

Αν προκύψει κάποια συνεργασία μας  ως Τεχνικός Σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών σας  …μπορω να εστιάσω σε λεπτομέρειες  και να βάλουμε στη σειρά πολλά προβλήματα που σας απασχολούν  και τεχνικά και  διαδικαστικά  με τις λαικές αγορές για γαλακτοκομικά .

Δεν γνωρίζω τι κάνανε οι Farmers market που ξεκινήσανε πιλοτικά  …σε 2-3 Δήμους ….

Αναμένοντας δικές σας ενέργειες  στη διάθεσή σας για λεπτομέρειες  και υπογραφή Σύμβασης έργου Τεχνικού Συμβούλου

 Δημητριος Παπακωνσταντίνου

Γεωπόνος Σύμβουλος  (6977 239 066)

Αφήστε μια απάντηση