οι ΟΤΑ (δήμοι ή κοινότητες) πρόκειται να εκδίδουν τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Σε τρεις κατηγορίες θα διαχωρίζονται οι κτηνοτρόφοι που διεκδικούν την αδειοδότηση των εγκαταστάσεών τους σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, κατά την διάρκεια συνάντησης του με τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε , έγινε επίσης γνωστό ότι το τελικό κείμενο του ν/σ είναι σχεδόν έτοιμο και θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα.
Στο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οριστική λύση της αδειοδότησης, οι ΟΤΑ (δήμοι ή κοινότητες) πρόκειται να εκδίδουν τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό δήλωσε: «Το υπουργείο θα αντιμετωπίσει σε τρία επίπεδα τις περιπτώσεις των κτηνοτρόφων που διεκδικούν άδειες για τις εγκαταστάσεις τους.
Με απλά λόγια θα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο – πολύ πιο γρήγορο – αυτούς που έχουν τα μαντριά (πρόχειρες κατασκευές).

Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα υπάγονται οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν αρμεκτήρια (δηλαδή δεν έχουν απόβλητα).
Εκεί εκφράσαμε την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να πας σε εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας και να δίνεις κίνητρα να παραμείνει χωρίς αρμεκτήρια.
Επίσης σε τρίτο επίπεδο είναι οι εντατικές εκμεταλλεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση