Μήλα Kiku: Ανακαλύψτε τα ,τα Σχέδια Βελτίωσης είναι ευκαιρία για τούτο .

Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας μιας νέας ποικιλίας, των μήλων Fuji KIKU, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Σχόλια μας :

Για τα Σχέδια Βελτίωσης προκειμένου για  εγκατάσταση πολυετών φυτειών Μηλιάς  θα χρειαστείτε:

1)  αγροτεμάχια  με τίτλους ιδιοκτησίας ή 10 ετούς μίσθωσης  ή με παραχωρητήριο χρήσης απο Δήμο .
2) Ανώτατη τιμή  επιδοτούμενης  εγκατάστασης ανα στρ (Πιν.Ρεαλιστικού κόστους)    246 ευρω για κανονική φύτευση (50 μέχρι 70 φυτά ανα στρ)

3) ανώτατη τιμή για στάγδην άρδευση ανα στρ κανονικής φύτευσης =221 Ε/στρ

4) Περίφραξη φυτείας  10 Ε/μ    μέχρι 15.000 Ευρω σύνολο .

και μια σειρά άλλες επιλέξιμες δαπάνες που μπορείτε να έχετε σε συνενόηση πάντα με τον Γεωπόνο Μελετητή που θα επιλέξετε για την πρότασή σας .

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

(6977 239 066)

Η ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της μηλιάς KIKU. Οικονομικά αποτελέσματα, δυνατότητες και προοπτικές» θα διεξαχθεί  την Πέμπτη 28 Απριλίου στις  10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
Η καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση  του αγροτικού εισοδήματος, καθώς τα μήλα αυτά λόγω των γευστικών ιδιοτήτων τους, την ιδιαίτερα τραγανή σάρκα τους, την ένταση του κόκκινου χρώματος, την αντοχή τους στο ράφι και την μοναδική γλυκύτητά τους, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση της συμβολαιακής παραγωγής, αποφέρουν υψηλές τιμές στον παραγωγό.
Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Πουλτσίδης Γεώργιος, τεχνολόγος-γεωπόνος.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210/58175 και στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου στο τηλέφωνο 25230/23335.

Αφήστε μια απάντηση