Πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζείς .ΟΧΙ η διαχείριση του πολιτιστικού χρήματος .

Π.Σ. Κατάκαλης : Πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζεις ΟΧΙ η διαχείριση του πολιτιστικού χρήματος …

«Αν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ας αλλάξουμε λοιπόν τις συνθήκες » . Ντε Γκώλ .

Παραφράζοντας την ανωτέρω πρόταση θεωρήσαμε ότι :

Αν οι συνθήκες για την Τοπική Ενότητα Κατάκαλης δεν είναι ευνοϊκές για πολιτισμό και τοπική ανάπτυξη ..ας δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες .

Και ξεκινήσαμε το μεγάλο ταξίδι .

Η περιοχή μας διαθέτει φυσικό πλούτο και πολιτισμό . Σκεφτήκαμε ότι αυτή η παρακαταθήκη πρέπει να λάβει τη θέση και την τιμή που της αξίζει .

Συναποφασίσαμε ότι ο πολιτισμός μπορεί να συνδεθεί με την συνείδηση του πολίτη , την παιδεία , αλλά και με την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική οικονομία και τον αγροτουρισμό με επιστροφές πολλών νέων ως επενδυτές .

Ο Καλλικράτης μας βρήκε στην Κατάκαλη ενωμένους και αποφασισμένους να εμπλουτίσουμε τον πολιτιστικό φορέα στα πλαίσια του Νέου Δήμου Δεσκάτης με νέους ρόλους και με τον πολιτιστικό μας λόγο .

Ξεκινάμε ν αλλάξουμε τα πράγματα αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας . Στη προσπάθεια αυτή εμψυχωτικά λειτούργησε η διαδικτυακή μας επικοινωνία με μέλη και φίλους που μας επισκέπτονται και συνεχίζουμε την επικοινωνία από τις πόλεις τους ανταλλάσσοντας φωτογραφίες ,απόψεις και αναλύσεις .

Ξεπεράσαμε κάποιους πληγωμένους εγωισμούς και παραγκωνισμούς που αναπόφευκτα γεννώνται στις διοργανώσεις εκδηλώσεων του καλοκαιριού. .Εργαστήκαμε πολύ να αποκτήσαμε συναντίληψη για κεντρικά ζητήματα τοπικής ανάπτυξης και επιβεβαιώσαμε την θέληση μας να μην επιτρέψουμε να μας διχάσουν προβλήματα που ξεπερνιούνται απλά με ένα τοπικό κρασάκι και συζήτηση στο καφενείο .

Κατανοήσαμε ότι πολιτισμός δεν σημαίνει απλά διαχείριση πολιτιστικού χρήματος ,οργανωτικές ικανότητες και επικοινωνιακή άνεση . Ο Πολιτισμός λέμε ότι συνδέεται με την Παιδεία και τις αξίες μας με μια ευρύτερη έννοια .

Δεν είναι μόνο τα έργα μας , αλλά ξεκινά και από μας τους ίδιους και υπάρχει στη καθημερινή μας συμπεριφορά. Για παράδειγμα διεκδικούμε να εργαζόμαστε σε ένα καθαρό περιβάλλον και αισθητικά ωραίο και ανάμεσά μας να υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας φιλίας και εμπιστοσύνης αλλά και προβληματισμού και αυτενέργειας .

Αυτό στη Κατάκαλη το πετύχαμε και σχεδιάζουμε ενέργειες που θα τα αναδείξουν όλα αυτά ακόμη πιο πολύ . Θα δώσουμε έμφαση στις εκδηλώσεις μας στην συμμετοχή στις διαδικασίες ως εθελοντές και στο προβληματισμό και όχι ως θεατές που βλέπουν μια εκδήλωση πληρώνοντας απλά ένα εισιτήριο .

Η λογική μας είναι να επιλέγουμε ένα θέμα και πάνω σ αυτό να υπάρχουν εκδηλώσεις όπου σημαντικοί άνθρωποι να παρουσιάζουν τη δουλειά τους αλλά και συγχρόνως ν ανοίγουμε και ένα κύκλο συζητήσεων για το θέμα, αν είναι δυνατόν και ένα συνέδριο ,με ανοιχτές συζητήσεις ,καλλιτεχνικά εργαστήρια και αφιερώματα Δημότες ,επιστήμονες ,καλλιτέχνες , κριτικοί , δημοσιογράφοι ,φοιτητές ,εκπρόσωποι φορέων και τοπικές αρχές αλλά και απλοί παρατηρητές να δημιουργούν ένα μείγμα ενδιαφέρον που ν΄ανοίγει νέες δυνατότητες για επικοινωνία , συνεργασία και αναψυχή στον τόπο μας .

Κατάκαλη 28-01-2011

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατάκαλης

Ο Πρόεδρος

Γαλάνης Γιάννης .

Αναδημοσίευση απο τα ΝΕΑ της  ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση