Σχέδια Βελτίωσης καπνοπαραγωγών σε 10 βήματα μέχρι 7-3-2011

Σχέδια Βελτίωσης Καπνοπαραγωγών.

  1. Είμαι επιλέξιμος  για το Μέτρο 144 « Αναδιάρθρωση  Καπνού »;

è Πρέπει  να  το δούμε    το ΑΦΜ  σας . Η Ηλεκτρονική Βάση του ΟΠΕΚΕΠΕ  μετά από ηλεκτρονική διασταύρωση  των στοιχείων της Ενιαίας  θα σας κρίνει επιλέξιμο .

  1. Εστω ότι  με κρίνει επιλέξιμο  τι  επιλογές θα έχω  για να  υποβάλλω Σχέδιο Βελτίωσης ;

è   Αρχικά  υπάρχει  σειρά προτεραιότητας .Για καθέναν που παίρνει  αριθμό πρωτοκόλλου   το σύστημα αφαιρεί  από τα διαθέσιμα  9.000 Ευρω  και ότι μείνει  για  σένα..!   μέχρι να αποφασίσεις   να ενταχθείς ίσως να είναι  και αργά !
Με δεδομένο ότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει σύντομα  επαναπροκήρυξη των Μέτρων  πρέπει να συντομεύσεις τις αποφάσεις σου  

Εξηγούμε   τα 10 Βήματα  πριν επενδύσεις  συνοπτικά .

Βήμα 1ο . Αποφασίζεις  τι  επενδύσεις θέλεις ;

Βήμα 2ο . Επικοινωνείς με το Γραφείο μας  στο 6977 239 066  .Δεν  έχει σημασία  αν το Γραφείο  είναι στην Αθήνα . Αυτό είναι πλεονέκτημα για σένα . Μπορούμε να  υποστηρίξουμε καλύτερα την πρότασή σου. Τώρα όλα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτό που μετρά  είναι πόσο καλά καταρτισμένος και εξοικειωμένος  είναι ο Γεωπόνος  που έχει  το Γραφείο . Ξέχασε ότι σου πούνε οι « τοπικοί παράγοντες »  στη  περιοχή  σου .

Βήμα 3ο Υπογράφουμε Μια Σύμβαση ανάθεσης του   επενδυτικού έργου που μας αναθέτεις . Εδώ θα περιγράψουμε τα πάντα .Θα διαλύσουμε κάθε σου απορία  ,θα σε συμβουλέψουμε τι ακριβώς  είναι αυτό που χρειάζεσαι  και πως θα το χρηματοδοτήσουμε . Ο καπνός πέρα από τις 9.000 Ευρώ  που σου δίνει σαν πλεονέκτημα   σε  μοριοδοτεί  και μερικά σε κατοχυρώνει  καλύτερα για Σχέδια Βελτίωσης   .Μόνο  στο χρονοδιάγραμμα σε πιέζει  να τρέξεις πιο γρήγορα  τις επενδύσεις σου . Μετά την υπογραφή της Σύμβασης είσαι επίσημα Πελάτης μας   και έχεις  όλα τα προνόμια να ρωτάς και να λαμβάνεις  έγγραφα  αλλά και να μας  τροφοδοτείς  με  τα δικαιολογητικά  για να χτίσουμε τον φάκελο σου για υποβολή .

Βήμα 4. Παίρνεις μια λίστα δικαιολογητικών  και  αρχίζεις να τα συγκεντρώνεις  . Εστω ότι συμφωνήσαμε να χτίσεις σταβλικές εγκαταστάσεις ή ένα  Ξενώνα ή μια Μονάδα Βιοτεχνική   ή μια μονάδα εστίασης  ότι  θα γράψουμε στο  Επιχειρηματικό Σχέδιο  των Επενδύσεων που  θα κάνεις .
Όλα αυτά έχουν  μια διαδικασία  . Ξεκινάμε από τις αδειοδοτήσεις  που  θα απαιτηθούν και την επιλογή  τοποθεσίας .  Η  αδεια ίδρυσης και λειτουργίας    είναι μια  εξτρα  εργασία . Θέλεις να την κάνουμε εμείς σαν γραφείο;   έχει μια έξτρα χρέωση  αν συμφωνείς  την αναλαμβάνουμε και αυτή .

Μπορεί  να χρειαστεί  άδεια για γεώτρηση  και άδεια χρήσης νερού  ομοίως  και αυτή την αναλαμβάνουμε έξτρα  αν  θέλεις .

Θα βάλεις και Φωτοβολταϊκά για τις ανάγκες της Μονάδας σου . Αυτό θα χρειαστεί μια τεχνική έκθεση υπολογισμού των αναγκών της Μονάδας σου από έναν Μηχανικό  και αυτή μπορούμε να την αναλάβουμε αν θέλεις …..

Ετσι  σιγά –σιγά  χτίζουμε το έργο   προσδιορίζοντας τι θα χρειαστούμε .

Βασικά  αν θέλεις  και τυροκομείο   για τις ανάγκες της μονάδας σου  έστω 500  κιλά γάλα  ανα ημέρα . Ξεκινάμε ανάποδα  . θεωρούμε ότι η μονάδα λειτουργεί  και  σχεδιάζουμε  από το τέλος προς τα πίσω  από το Σύστημα  ISO 22000/ HACCP  και  καταγράφουμε τις απαιτήσεις του συστήματος  από την λίστα επιθεώρησης  του ΕΦΕΤ   και της άδειας λειτουργίας  και ότι μπορεί να αναλάβει το Γραφείο μας στα προτείνει  και αν εσυ συμφωνείς   τα περιλαμβάνουμε   σε Συμφωνητικό ανάθεσης εργασιών  .

Κάπως έτσι αφού συναποφασίσουμε  τις εργασίες μας και το χρονοδιάγραμα  εργασιών   ξεκινάμε .

Για τις προμετρήσεις μηχανικού αν δεν έχεις δικό σου συνεργαζόμαστε με πολλά Γραφεία  μηχανικών και μπορούμε  αν θες να συστήσουμε   οικονομικά και καλά

Βήμα 5ο .  Για τις προσφορές    είμαστε σε  συνεχή επικοινωνία . Κάποιες-   όσες μπορούμε τις  συγκεντρώνουμε  σαν γραφείο από  την Αθήνα  .Κυρίως τις προσφορές μηχανολογικού εξοπλισμού .Τις λοιπές τοπικά .

Τηρείται  το χρονοδιάγραμμα των εργασιών  χωρίς παρεκκλίσεις .

Βήμα 6ο . Σύνταξη και υποβολή του φακέλου .

Βήμα 7ο Υποστήριξη  – Έγκριση και υπογραφή αποδοχής

Βήμα 8ο .Υλοποίηση . Εκτιμώ ότι είναι το πιο δύσκολο στάδιο  .Ένα τιμολόγιο λάθος  να  παραλάβεις  μπορεί  να μπλοκάρει εργασίες πληρωμής και παράδοσης του έργου. Για τούτο η επίβλεψη των εργασιών   γίνεται  σχολαστικά από το γραφείο για να εισπράξεις στο ακέραιο τις ενισχύσεις .

Βήμα 9ο . Πρώτη αίτηση πληρωμής του έργου .

Βήμα 10ο . Ολοκλήρωση του έργου – παράδοση και εκταμίευση του υπόλοιπου της ενίσχυσης  με βάση  τις επιλέξιμες δαπάνες .

Το Γραφείο μας  εύχεται  Καλή επιτυχία  και  προσδοκά να γίνεις η ζωντανή  διαφήμιση στην περιοχή σου  και να μας συστήσεις και σε τρίτους .

Δεν σταματάμε εδώ . Συνεχίζουμε την επαφή.   Για τα παραγόμενα προιόντα  των μονάδων ,  για τα οποία μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητα τους,  αφού εμείς την σχεδιάσαμε και την υλοποιήσαμε  , επεξεργαζόμαστε    μια εμπορική   δικτύωση και    σε λίγο θα είμαστε σε θέση να μιλάμε και για    τοποθέτηση στην αγορά  της Αθήνας  ή του εξωτερικού .

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης  -Γεωπόνος Σύμβουλος Κοινοτικών Επιδοτήσεων

(6977 239 066)

Αφήστε μια απάντηση