Νέοι Γεωργοί: Ερωτήματα για αγελάδες ελευθέρας Βοσκής

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΟ ΟΙ 2 ΜΑΣ 70 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

Απάντηση ερωτ.-1 : Σε ότι αφορά τον έναν αδελφό απαντώ και ισχύει και για τον άλλο τα ίδια . Αν στο Φάκελο που κατέθεσες σαν Νεος Γεωργός  είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει Σταβλικές εγκαταστάσεις  με Σχέδιο Βελτίωσης ..τότε πρέπει να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις σου για να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα που εντάχθηκες (ΝΕΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ)  
Ρωτάς πιο συγκεριμμένα  πως θα βγεί το Σχέδιο βελτίωσης για Κτηνοτροφικη Μονάδα με  ζώα    στάβλο ,άδειες ιδρυσης και λειτουργίας  κλπ ;

Αυτό είναι ευθύνη του Μελετητή σου  όταν σε ενέταξε στο Π΄ρογραμματων Νέων Γεωργών θα επρεπε να σε ειχε τσεκάρει να θα έβγαινε  το Σχέδιο βελτίωσης  από τα πριν ….πριν την ένταξη σου σαν Νεος Γεωργός.

Λύσεις :

1η  Επιστρέφεις ότι ενισχύσεις έλαβες και διακόπτεις το Π΄ρογραμμα  Νεου Γεωργών με βαση κατά πως προβλέπεται στην Σύμβασή που υπέγραψες με την Δ. Α .Α και την κείμενη νομοθεσία επ αυτού …

2η. Δημιουργείς την Μονάδα Αγελάδων Ελευθέρας Βοσκής   με ότι χρειάζεται για να βγεί  το Σχέδιο Βελτίωσης    …όπως δεσμεύτηκες  κατά την ένταξη στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών .   τι θα χρειαστεί  γι αυτό …γενικά θα μιλήσω ..πιο ειδικά να μιλήσεις με τον συνάδελφο Σύμβουλο  που έχεις .

1. Να εξασφαλίσεις  τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας  σταβλικών  εγκαταστάσεων   από τώρα   -à μπορω να σε βοηθήσω σ αυτό αν χρειαστείς βοήθεια    …

2. Να εξασφαλίσεις  ειδικά δικαιώματα ,μεταβιβάσεις και τα σχετικά  έγκαιρα ..

3. Να ενοικιάσεις βοσκότοπο από τον ΟΤΑ ή ιδιωτικό , να εξασφαλίσεις   με ενοίκιο αγροτεμάχια για ζωοτροφές …..περίπου  7- 8 στρ / ΜΜΖ / ή ανα αγελάδα   

4. Εγγραφές στο Μητρώο Κτηνιατρικής  ,έναρξη Βιβλίων  Δ.Ο.Υ   για να έχεις απαλλαγές   ΦΠΑ   για μεγάλες δαπάνες που θα κάνεις  (τρακτέρ,κατασκευές κλπ )

Να πω κι άλλα ….. μια γενική κατεύθυνση  ελπίζω να εδωσα …για .περισσότερα  από το Γραφείο Μελετών TSOMPOS GROUP  www.tga.gr    

2η.ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ?

Απάντηση.  Εξαρτάται από το  τι δεσμεύσεις έχεις  αναλάβει με την Υπογραφή της ¨ενταξης σου στο Πρόγραμμα Νεων γεωργών.

Σαφως λέω ΝΑΙ  με τις  προυποθέσεις που ανέλυσα ανωτέρω .

3η.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ?.

Απάντηση : Τα Δικαιώματα του εθνικού αποθέματος θα αργήσουν κανείς δεν μπορεί  να  σου εγγυηθεί  πότε θα μεταβιβαστούν οι τίτλοι του σε σένα . Σχεδίαζε χωρίς τα δικαιώματα  του εθνικού αποθέματος  που  θα είναι 7ή το ανώτερο 9 Δικαιώματα .

Σχεδίασε να έχεις  επιπλέον βοσκότοπο 100 στρ για ασφάλεια  για να τα ενεργοποιήσεις  αν τα πάρεις(τα Δικαιώματα του εθνικού αποθέματος )  πριν την υποβολή του ΟΣΔΕ  δηλαδή πριν τις 15 Μαίου 2011. Οκ ! κατανοητό αυτό ..αλλιώς μίλα με τον Σύμβουλο –Συνάδελφο  της περιοχής σου .

Αν μπορείς να βρείς  Δικαιώματα  αυτό εξαρτάται τι συμφωνία θα κάνεις  με τον κτηνοτρόφο που θα σου πουλήσει τα ζώα (μοσχάρια ή αγελάδες )  να ζητήσεις και τα  αντιστοιχα δικαιώματα τους   στο Συμβόλαιο αγοράς που θα κάνεις .

Περισσότερα  για μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων να μας επισκεφτείς  στο  www.tga.gr   Πατησίων 136 , 6ος όροφος . Γραφείο  –  Διαχείρισης   Αγροτικών Προγραμμάτων  ..LEADER ,ΟΠΑΑΧ , ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ 123Α, ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ κ.α

4η.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ?

Απαντηση: Ναι αφού έχετε λάβει  την Αδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Μονάδας ….που το σχετικό φάκελο της ..αν συμφωνείς να  τον ξεκινήσουμε από Δευτέρα αν δεν τον έχεις ήδη ξεκινήσει …..

ΘΑ πρέπει να εξασφαλίσεις και βιολογικές ζωοτροφές     ……από την ευρύτερη περιοχή  ..αν είσαι κοντά στα Γρεβενά μπο΄ρω να σου συστήσω παραγωγούς της περιοχής  που μπορείς να συνάψεις συμφωνία  για προμήθεια Βιολογικών ζωοτροφών .

Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σου .

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

(6977 23 9066)

Αφήστε μια απάντηση