Ανοίγει ξανά το ΟΣΔΕ ως 5 Οκτώβρη μόνο για Νέους Γεωργούς

ΣΤΑΒΛ1
Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου ξανανοίγουν οι πύλες του ΟΣΔΕ για να προβούν -στον οικείο ΟΠΕΚΕΠΕ – σε αιτήσεις μόνο όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών και δεν πρόλαβαν τη διορία μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχόμενος να πάει λίγο παραπίσω την πρόσκληση, καθώς οι αρχές είχαν μιλήσει πρόσφατα για πρόσκληση αρχές Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αίτηση ένταξης στο Μέτρο. Continue reading

Βοσκότοποι: Η διαχείριση τους από ΕΠΙΤΡΟΠΗ με πρόσωπα κύρους .

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2848/Β/7.9.2016
η Υπουργική Απόφαση για την συγκρότηση Επιτροπής σε κάθε περιφερειακή ενότητα, με αρμοδιότητα τον έλεγχο της χωροταξικής ορθότητας κατανομής των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών.
Οι εκτάσεις βοσκοτόπων είναι επιλέξιμη γη και ενεργοποιεί Δικαιώματα και η κατανομή των Βοσκοτόπων όπως και τυχόν η διαχείριση των ενστάσεων πλέον θα γίνεται από Επιτροπή. Continue reading

Ίδρυση Ομάδας Παραγωγών: Προδημοσίευση του Μ 9.1

IMG_3418
Έγινε σήμερα Παρασκευή 09/09/2016 Προδημοσίευση του Μ 9.1 στο ΕΘΝΟΣ για την ίδρυση Ομάδων Παραγωγών.
Αναμένουμε τα κριτήρια αναγνώρισης τους .

Τι αφορά ;
Στήριξη Ομάδων παραγωγών και οργανώσεων παραγωγών σε τομείς της γεωργίας και δασοπονίας με σκοπό τον προσανατολισμό της παραγωγής προς τις απαιτήσεις της αγοράς ,τη συγκέντρωση και διάθεση της προσφοράς ,τη μείωση του κόστους παραγωγής κ.α δραστηριότητες .
Δικαιούχοι
Οργανώσεις Παραγωγών και ομάδες παραγωγών που αναγνωρίζονται επίσημα από την αρμόδια αρχή με βάση το Επιχειρηματικό τους Σχέδιο.
Τα κριτήρια αναγνώρισης των ΟΠ και Οργανώσεων παραγωγών αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα .
Για τους Δασικούς Συν/σμούς ψηφίστηκε σήμερα (09/09/2016) :
Ελάχιστος αριθμός μελών Ομάδας Παραγωγών με Νομικό πρόσωπο Δασικό Συνεταιρισμό : 25 δασεργάτες που είναι εγγεγραμμένοι στην Δ/νση Δασών .
Οργάνωση Παραγωγών: Ν.Π Α.Σ με ελάχιστο αριθμό μελών 20 κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί με Ασφάλεια ΟΓΑ και γεωργικό Εισόδημα στο Εκκαθαριστικό > 50% του Συνολικού εισοδήματος ή Νέο εισερχόμενοι Νέοι Γεωργοί
H Οργάνωση Παραγωγών που θα αναγνωριστεί μπορεί να λειτουργεί με τον ΑΦΜ του Αγροτικού Συνεταιρισμού,(ΑΣ) αλλά θα έχει διακριτή λογιστική παρακολούθηση και αυτονομία δράσης από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συνεταιρισμού.

Δηλαδή ένας υφιστάμενος Α.Σ μπορεί να αναγνωριστεί ως Οργάνωση Παραγωγών ……για την διαδικασία μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο μας
www.askjim.gr T. 6977 239 066. E-mail: ecogrev@gmail.com
Μια Ομάδα Παραγωγών με ελάχιστο αριθμό μελών 5,με κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς ….ομοίως μπορεί να αναγνωριστεί ως Ομάδα Παραγωγών και δεν είναι απαραίτητο να έχει ως Νομικό Πρόσωπο Α.Σ γιατί τότε θα πρέπει να πάει τα μέλη της στα 20 .
Μπορεί να έχει Ν.Π του Εμπορικού Δικαίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κάτω από την Διοικούσα Επιτροπή και να έχει όργανα Διοίκησης που προκύπτουν με αρχαιρεσίες .
Πρέπει όμως να έχει δημοκρατική λειτουργία ,και αρχαιρεσίες με δικαστικό αντιπρόσωπο
Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες : Διαθέτουμε εμπειρία ετών στη ίδρυση και διαχείριση Ομάδων παραγωγών Γαλακτοκομικών , ελαιολάδου ,σιτηρών , οπωροκηπευτικών …ως πρώην προϊστάμενος Ομάδων παραγωγών σε ΕΑΣ στο προηγούμενο ΠΑΑ .
www.askjim.gr T. 6977 239 066 .
H Οργάνωση Παραγωγών μπορεί να λειτουργεί με τον ΑΦΜ του Συνεταιρισμού, αλλά θα πρέπει να έχει διακριτή λογιστική παρακολούθηση και αυτονομία δράσης από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συνεταιρισμού.
Οι Ομάδες για τη σύσταση των οποίων θα αρκούν ακόμη και 5 Αγρότες/Παραγωγοί, όπως και οι Οργανώσεις Παραγωγών με ελάχιστο αριθμό μελών τους 20 Παραγωγούς, δεν θα συσχετίζονται με τα όποια λοιπά οικονομικά αποτελέσματα των Συνεταιρισμών. Continue reading

HACCP: Υποστήριξη για μικρές Οικοτεχνίες

oliveoil
Ειδικό Πρόγραμμα για την στήριξη της Οικοτεχνίας .

Το Γραφείο μας δραστηριοποιείται στην τεχνική υποστήριξη της αγρο-οικοτεχνίας & των μικρών επαγγελματικών εργαστηρίων τροφίμων .
Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2016 θα έχει ψηφιστεί το «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» .Με το νέο ν/σ θα απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και θα αντικατασταθεί μόνο με την γνωστοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας .
Δηλαδή πρώτα θα χορηγείται η αδειοδότηση και μετά θα γίνεται ο έλεγχος στις οικοτεχνίες τροφίμων.
Μπορεί με το νομοσχέδιο να απλοποιείται η γραφειοκρατία Continue reading

Δωρεάν προσκλήσεις για πολιτιστική ζωή !

τελικά συνήθισα  έτσι απο μακριά ..
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ -ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Οι παρακάτω ιστοσελίδες διοργανώνουν (σχεδόν) κάθε εβδομάδα διαγωνισμούς για προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες ή άλλα δρώμενα: Continue reading

Άδεια χρήσης νερού και τιμολόγηση υδατος .

PIPERAKIA 5
Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Έγκριση γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος. Μέθοδος και διαδικασίες για την ανάκτηση κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του», το οποίο θεσπίζει τους γενικούς κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος, Continue reading

Ο πίνακας νομέων απο επιτροπή της οικείας Περιφέρειας .

agros_2
Η επιτροπή θα έχει το δικαίωμα να διορθώνει τυχόν σφάλματα ή αστοχίες στην κατανομή γαιών, τα οποία εντοπίζονται σε συσχέτιση με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Επίσης θα έχει το δικαίωμα να διενεργεί ανακατατάξεις των κατανεμηθέντων γαιών στις περιπτώσεις που σε τμήματα ή σε ολόκληρη την βοσκήσιμη γαία απαγορευτεί η βόσκηση ή χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Continue reading

Κορινθιακή σταφίδα για οινοποίηση μόνο με κωδικό οινοποίησης στο αμπελουργικό.

zaxaroula

Mε την έναρξη του τρύγου θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας, ότι έχουν δικαίωμα παράδοσης προϊόντος στα οινοποιεία προς οινοποίηση, αυστηρά και μόνο όσοι έχουν εκτάσεις οι οποίες στο αμπελουργικό μητρώο αναφέρονται με κωδικό οινοποιήσιμης και μόνο για τις συγκεκριμένες ποσότητες που προέρχονται από αυτές (περίπου 1500 κιλά/στρέμμα). Continue reading

Πωλείται εκτροφή με 700 αίγες

image4_F23907

Πωλείται εκτροφή με 700 αίγες στο Ν. Χαλκιδικής λόγω γήρατος ,με τα αντίστοιχα δικαιώματα .
Επικοινωνία : ecogrev@gmail.com T. 6977 239 066 T. 210 3457184

Παραδοσιακό γιαούρτι: Με ρύθμιση της λιποπεριεκτικότητας του

WP_001900
Άρθρο 82 Γιαούρτι

1. «Γιαούρτι» χαρακτηρίζεται το γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο παράγεται από τη ζύμωση και πήξη του γάλακτος, με τη χρήση υποχρεωτικά των καλλιεργειών – εκκινητών Streptococcus salivarious subsp. thermophilus και Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, ώστε το τελικό ζυμωμένο προϊόν να περιέχει τουλάχιστον 107cfu/g προϊόντος μέχρι την ημερομηνία ανάλωσής του. Continue reading